Stompwijk deelt de lakens uit in TipCompetitie

30 juni 2014 10:26

De populaire TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl begint meer en meer een Stompwijks ‘onderonsje’ te worden. In maar liefst drie van de vier klassementen hebben de bewoners van het dorp langs de A4 met de enige kortebaan op gras de leiding genomen. De dagwinst in Zwanenburg moesten zij echter aan een ander overlaten. Frits Taag voorspelde het koersverloop het best en pakte uiteindelijk de overwinning op basis van het tijdstip van inzending.

Maar liefst 21 deelnemers tipten voor Zwanenburg Yankee Attack als winnaar. Met ook Ton Jeu en Iper Flying in de beslissende omloop werd er sowieso lustig op los gescoord door de deelnemers. Rob Slootbeek, Kees Duijnisveld, Casper Brussee, C.P.Venema en Frits Taag behaalden de meeste punten: 30. Omdat Taag ruim als eerste van deze vijf zijn tips verzond, is hij de dagwinnaar van de kortebaan in Zwanenburg. De liefhebber uit IJmuiden ging voor Yankee Attack als winnaar met daarnaast Evison, Iper Flying en Ton Jeu. Ook de eerder genoemde namen die op dertig punten eindigden, tipten deze paarden. C.P.Venema dichtte in plaats van Evison, Edo Venus een plaats bij de laatste vier toe. Beide paarden scoorden op het parkoers over de wielerbaan van HSC De Bataaf vier punten.

In de regiostanden en het totaalklassement is het Stompwijk wat de klok slaat. Het dorp is dan ook ‘spelletjesgek’. Zo nemen er aan de WK-poule, georganiseerd door de plaatselijke kroeg, ruim 300 (!) mensen deel. Dat fanatisme is terug te zien in de TipCompetitie. Fred Overdevest neemt voor de vierde kortebaan op rij de koppositie in het totaalklassement in en breidde zijn voorsprong zelfs met een puntje uit. Dorpsgenoot (Omé) Gé Hilgersom schoof op naar de tweede plaats in het klassement, een positie die hij moet delen met Pol de Jaeger. Jan Zuidgeest, eveneens Stompwijker, staat op een gedeelde zesde plaats. Isa Overdevest is na Venhuizen de lijstaanvoerder van de regio ‘West-Friesland’. Cheyenne van den Bosch is de nieuwe koploper van de regio ‘Bollenstreek’, de regio die verder bestaat uit de kortebanen van Hoofddorp, Bemmel, Hillegom en Lisse.

De volgende kortebaan in Warmond is de eerste kortebaan van de regio ‘Westland’, die verder bestaat uit Stompwijk, het Nederlands kampioenschap in Voorschoten, Nootdorp, De Lier en Roden.

Bekijk hier de dagscores van Zwanenburg, het klassement van de regio ‘Bollenstreek’ en het totaalklassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.