Stal De Groningers zet alles op alles in Roden

24 september 2012 15:06

Het jaar 2012 is voor Stal De Groningers nog niet geworden wat ze ervan gehoopt hadden. Op twee tweede plaatsen en de winst van Victory Boy S in Stompwijk na, blijft succes vooralsnog uit. Tijdens de thuiswedstrijd in Roden willen zij deze negatieve balans doorbreken. Met maar liefst zes paarden gaan zij de strijd aan.

Het meest kansrijk lijkt Yankee Attack (foto). De ruin toonde vooral in Hillegom goede vorm en werd sterk tweede. Tegenstander Time after Time is een grote onbekende, maar met kampioen Wim van der Mespel op de sulky toch interessant.

Ook van Original Charm zijn er verwachtingen. Deze imposante vos lijkt het beste te presteren met Ruud Pools op de sulky. Dit leidde tot de tweede plaats in Wognum en de vijfde plaats in Enkhuizen. Met zijn snelheid zit het wel goed, maar starten is niet zijn favoriete onderdeel. Tegenstander Ziyi liet een goede indruk achter in Medemblik en strandde na veel strijd in de derde omloop tegen favoriet Andrea Swagerman.

Lions Ross en Prince of Moor hebben potentie, maar gingen dit seizoen te vaak van de benen om aan te raden. Met Alysia B en Spider brengt de enthousiaste eigenarengroep twee nieuwe paarden aan het vertrek. De laatste is een grote onbekende. Alysia B is een bescheiden haververdiener op de langebaan. Richard Slijfer start tevens met de Belg Alfred Sterling. Mogelijk dat ook dit paard in connectie staat met Stal de Groningers. De met de eigenarengroep bevriende Roy Folkers komt aan de start met zijn Another Wish. Tegen Bea Kievitshof staat hij echter voor een zware klus. Deze merrie heeft veel potentie en toonde dit met een vierde plaats in Noordwijk en een vijfde plaats in Hillegom.

Favoriet

Naar de favoriet hoeven wij niet lang te zoeken. Attila maakte een uitstekende indruk met Jan Thijs de Jong in Enkhuizen en pakte sterk de winst. In normale doen moet hij in staat zijn om dit veld zijn wil op te leggen. Dat dachten wij overigens vorig jaar ook in Roden, maar toen moest hij de hele middag zo vaak aan de bak dat hij in de finale moegestreden verloor van Montanara. Tegen Axel Cartouche zit de loting in elk geval al vast niet mee.

Tusee JL is de directe concurrent van Attila. De ruin is een enorme klasbak, maar die vijf meter méér werken niet in zijn voordeel. In Hillegom verloor hij na strijd van Yankee Attack en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. Eerder dit jaar won hij in Helmond en Rotterdam. Ook Zero Option Lane heeft het nadeel van vijf meter meer. Klasse heeft hij genoeg.

In de koers groeien

Christophe de Groote neemt uit het Belgische Nazareth Le Dream mee. Het ‘Kortebaanpaard 2011’ kan zijn vorm van de afgelopen twee jaar nog niet halen, maar heeft ook vaak het koersverloop tegen. Wellicht kan hij in Roden ‘in de koers groeien’. De Groote neemt ook plaats achter At Full Speed. Op snelheid kan deze merrie zich meten met de besten, maar haar galoppades en moeizame starts rechtsom, zoals o.a. in Purmerend, zijn punten van zorg.

Slick Dreamcatcher toonde zich een aardige kortebaner tijdens zijn eerste drie starts. Met Wim van der Mespel op de sulky en vijf meter ontheffing zijn er kansen voor een klassering. Dit geldt ook voor Woody Boko. In Medemblik bewees hij weer foutloos over de baan te kunnen snellen. Toen was de ontketende Zephir in de eerste omloop te sterk. Maar dat Woody Boko kan kortebanen heeft hij in het voorjaar al bewezen.

ONZE TIP:

**** Attila
*** Tusee JL, Yankee Attack, Bea Kievitshof
** At Full Speed en Zero Option Lane

Uitleg sterren: ***** Groot favoriet, **** Favoriet, *** Kanshebber, ** Gevaarlijke outsider, * Afwachten, maar kan verrassen.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.