Stal de Groningers op volle oorlogssterkte naar Bemmel

12 augustus 2022 10:00

Stal de Groningers komt op volle oorlogssterkte naar de Buitenzorg Kortebaandraverij Bemmel. De vier paarden van Michel Roggen kunnen stuk voor stuk tot de kanshebbers op de overwinning worden gerekend. Uiteraard krijgen zij de overwinning niet cadeau en zijn er op de Teselaar meer kapers op de kust. De aanvang van de koers in Bemmel is om 13.00 uur, de eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Epoque is de vaandeldrager namens Stal de Groningers. De zesjarige ruin stond nog niet zo heel lang in Nederland en schreef tijdens zijn kortebaandebuut meteen de koers van Voorschoten op zijn naam. Hij toonde zich een behendige starter en ontwikkelde onderweg veel snelheid. De verwachting is dat de pupil van eigenaar Michel Roggen in Bemmel nog beter voor de dag zal komen. Dat maakt van hem het te kloppen paard.

Maar Roggen heeft meer ijzers in het vuur. Ook Candy Blue Chip won meteen bij haar debuut, maar viel daarna verschillende keren tegen. Op basis van haar eerste start behoort ze tot de favorieten, maar haar deelnames in Middenbeemster en Santpoort waren weinig bemoedigend. Ook Panic Launcher en Archange de Jiel kwamen tijdens hun laatste starts niet uit de verf. Toch blijft met name laatstgenoemde een deelnemer om rekening mee te houden. Tijdens voorgaande seizoenen beleefde de twaalfjarige ruin wel vaker een vormdip, maar kon hij er later zomaar ineens weer staan.

Vanzelfsprekend

Waar de paarden van Stal de Groningers tijdens de eerste koersen van het seizoen de concurrentie op een hoopje draafde, is hun dominantie momenteel niet vanzelfsprekend. Vrijwel elke kortebaan steken talentvolle nieuwkomers de kop op en maken het de gevestigde orde behoorlijk lastig. Zo kwam Faday Scott afgelopen dinsdag in Nootdorp voor het eerst aan de start en deed zich meteen gelden. De negenjarige ruin kan, wanneer hij heeft geleerd van zijn eerste start, een serieuze bedreiging vormen. Ook Lisa Alki is zo’n talentvolle nieuwkomer en zal tijdens haar volgende starts ongetwijfeld verbeteren.

Van de gevestigde orde zijn Jet Bianco en Bankrobber de paarden met mogelijkheden. Jet Bianco is vooral heel snel tijdens de eerste meters en finishte dit seizoen al als tweede in Warmond. Bankrobber behaalde tijdens die koers de derde plaats, net zoals vorige week tijdens de kortebaaninterland Nederland – België in Santpoort.

Online wedden

Je hoeft dinsdag niet in de rij te staan voor een weddenschap op de kortebaan in Bemmel. Je kunt jouw weddenschappen ook online plaatsen via onderstaande banner. Als nieuwe klant maak je bovendien aanspraak op een welkomstbonus van 60 euro. Je kunt ook hier klikken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.