Stal de Groningers houdt huis in Emmeloord

5 augustus 2021 20:31

Stal de Groningers heeft flink huis gehouden tijdens de kortebaan van Santpoort in Emmeloord. De paarden van voorman Michel Roggen finishten als eerste, tweede en vijfde. Chief One won de koers, voor Archange de Jiel. Panic Launcher haalde namens de succesvolle stal de derde omloop.

Voor Rick Wester kon de 261e kortebaan van Santpoort niet beter verlopen. De nieuwe nummer één van Stal de Groningers reed zijn beide paarden naar de finale. Archange de Jiel rekende relatief eenvoudig af met respectievelijk Lordspirit (Krista Timmer), Jet Bianco (John Dekker), Feria de Rheve en Falco (beiden Wim van der Mespel). Chief One had het lastiger. Fleur Swagerman (Thomas Bos) en stalgenoot Ronny Brandt (Mats Wester) werden zonder moeite verslagen, maar tegen Falco en Hero Baldwin (Aad Pools) moest de winnaar van de vorige kortebaan op Emmeloord alle zeilen bijzetten. De zevenjarige ruin haalde de finale, maar leek niet opgewassen tegen Archange de Jiel.

Wester koos daarom voor de elfjarige ruin en gaf Chief One over aan Wim van der Mespel. Een misrekening. Chief One bleek namelijk veel meer in de tank te hebben dan Archange de Jiel. Tijdens de eerste rit ging Chief One nog van de benen, maar in de tweede en derde rit wist de pupil van trainer Johnny Westenbrink zijn tegenstander vlak voor de finish nog te passeren. Het kon Wester niet deren. Met deze dubbelslag breidde hij zijn voorsprong in het pikeursklassement fors uit. De concurrentie onder aanvoering van Ruud Pools kijkt nu tegen een achterstand aan van tien punten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.