Stal de Groningers aast op derde zege op rij in Wognum

26 april 2023 13:39

Stal de Groningers doet op vrijdag 19 mei een poging om voor de derde keer op rij de kortebaan van Wognum te winnen. Enthousiaste liefhebber Michel Roggen won in 2019 met Ronny Brandt en vorig jaar met Coktail Bar. Ook dit jaar behoren zijn paarden ongetwijfeld tot de favorieten. De aanvang op de Kerkstraat is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De paarden van Stal de Groningers zijn al jaren dominant op de kortebaan. Roggen investeert veel in nieuw talent en wordt hiervoor beloond met de ene na de andere overwinning. Vorig jaar boekte hij maar liefst vijftien zeges, waaronder met Coktail Bar in Wognum.

Ook in 2023 gaat Roggen voor succes. Met onder andere Candy Blue Chip, Epoque en Archange de Jiel heeft hij drie enorme klasbakken in huis. Bovendien heeft hij meerdere nieuwe troeven binnengehaald waarvan het nog afwachten is hoe zij zich met de toppers kunnen meten. De broers Rick en Mats Wester zijn net als vorig jaar de pikeurs van deze paarden.

Extra spannend

De kortebaan Wognum beleeft in 2023 zijn 56ste editie, waarvan de 36ste keer onder de vlag van de SNDR. Net als voorgaande jaren is de koers langs het hek uitstekend te volgen. De Kerkstraat is kaarsrecht en mocht je wat verder naar achteren staan, hoef je dankzij de twee grote LED-schermen niets te missen. Om de koers extra spannend te maken, kun je al vanaf 50 cent een weddenschap plaatsen bij de totalisator, aan beide kanten van de straat ter hoogte van het Boogerdplein.

Wognum werkt sinds dit jaar nog actiever samen met de andere Westfriese kortebaanverenigingen Enkhuizen, Medemblik, Schagen en Venhuizen. De organisaties hebben de handen ineen geslagen om het tekort aan paarden op de kortebaan terug te dringen. Bij deelname aan alle regiokortebanen ligt er voor de eigenaar van het paard een mooie startpremie klaar van maximaal 500 euro.

Bovendien organiseert Medemblik op maandag 18 september de eerste editie van het Westfries Kampioenschap Kortebaandraverij. De Stichting Kortebaandraverij Wognum is hiervoor in 2026 aan de beurt.

Deelnemers en tips

Welke paarden er aan de start komen in Wognum, is bekend op dinsdag 16 mei. Wanneer de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.