Stal Cees Hetteling in topvorm naar Warmond

10 juni 2017 08:18

De stal van Cees Hetteling is uitstekend begonnen aan het kortebaanseizoen van 2017. Na overwinningen in Wognum (Quiz de Ginai) en Vroomshoop (Columbine Lep) hoopt de trainer uit het Noord-Hollandse Groenveld op zaterdag 1 juli ook te scoren op de Herenweg in Warmond. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Hetteling en pikeur Ruud Pools vormen een eenheid op de kortebaan. De trainer doet het voorbereidende werk waarna Pools floreert op de Nederlandse straten. Met Columbine Lep, Donate Groenhof, Evison en Quiz de Ginai heeft Hetteling meerdere toppers op stal. In 2014 was hij voor het laatst succesvol in Warmond. Toen won hij met de debuterende Donate Groenhof. Het was het begin van een mooie kortebaancarrière, met de titel ‘paard van het jaar’ in 2015 als voorlopig hoogtepunt.

Vierde kortebaan op rij

Vorig jaar ging de winst in Warmond naar Barbert, met pikeur John de Leeuw. De Amerikaanse ruin won op de Herenweg zijn vierde kortebaan op rij. Mogelijk is de troef uit de stal van Hans Bot er ook dit jaar bij. Eenvoudig wordt het echter niet. Na zijn tweede plaats dit jaar in Assendelft is hij opgezadeld met een starthandicap van vijf meter.

Samenvatting kortebaan Warmond 2016
De samenvatting met de belangrijkste ritten van Warmond in 2016 .

Ook Tamburini heeft zich de afgelopen jaren bewezen in Warmond. De pupil uit de stal van Rob de Vlieger won de editie van 2015 en eindigde vorig jaar als vierde. Tamburini kwam dit seizoen vooralsnog slechts één keer aan de start. In Vroomshoop werd hij vijfde.

Kindertoto

De kortebaan in Warmond is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo zijn er springkussens en kunnen ze gratis deelnemen aan de kindertoto.

Ook voor de kinderen is er volop vermaak in Warmond.

Het deelnemersveld met tips is vanaf donderdag 29 juni te vinden op deze website. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.