Stal Caroline Aalbers altijd goed in Wognum

19 april 2013 06:46

Caroline Aalbers gaat graag naar de kortebaan in Wognum. Sinds 2009 deed één van haar paarden altijd tot de ontknoping mee tijdens de koers op de Kerkstraat. De 48ste editie van de jaarlijkse draverij vindt plaats op vrijdag 10 mei, traditioneel daags na Hemelvaart.

Vorig jaar won Aalbers verrassend de kortebaan in Wognum met Videx SR. Het is tot nu de enige overwinning van de ruin in eigendom van de Vrienden van Wijk aan Zee. Mogelijk is hij ook dit jaar van de partij.

In 2009 won de stal uit Callantsoog ook in Wognum. Toen gaf Aalbers haar plek op de sulky over aan Manon Pools. De winst ging toen naar de inmiddels gestopte Tarzan Weber. In 2010 en 2011 zorgde Zalvador Spendic er voor dat Aalbers meestreed om de prijzen. De fraaie vosruin eindigde beide jaren als derde.

In de gaten houden

Bezoekers van de kortebaan moeten de paarden van Aad Pools ook in de gaten houden. ‘Mister kortebaan’ pakte vorig jaar de titels ‘pikeur van het jaar’ en ‘trainer van het jaar’. Bovendien was hij als trainer en pikeur verantwoordelijk voor de successen van ‘paard van het jaar’ Blackpearl Trans R. Opvallend genoeg presteert Pools de laatste jaren matig in Wognum. In 2008 reed hij voor het laatst tijdens de beslissende fase van de koers. Stick Bamboo eindigde toen als tweede. Zijn laatste overwinning op de Kerkstraat dateert van 2001. Toen won hij met Adonis Guard.

De koers in Wognum is de derde op de kortebaankalender van 2013. Gelijktijdig vindt in het dorp de kermis plaats, zowel aan de kant van de start als aan de finish. De start van de kortebaan is om 13.30 uur.

Meer informatie over de kortebaan in Wognum is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Bij voldoende inschrijvingen is op deze site vanaf dinsdag 7 mei het deelnemersveld te vinden. Later op de dag volgt ook een voorbeschouwing met tips. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, video’s, uitleg over de sport en wedmogelijkheden te vinden.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.