Stal Assendelft sluit zich aan bij Super Vrienden

4 mei 2019 07:20

Ook Stal Assendelft heeft zich voor het komende seizoen aangemeld als Super Vriend, met twee aandelen. De eigenarengroep hoopte successen te gaan boeken met de nieuwe aanwinst Colt Turgot, maar een blessure houdt de ruin voorlopig aan de kant. Om toch nauw bij de kortebaan betrokken te blijven en de sport te steunen, hebben de dertig leden besloten aansluiting te zoeken bij het initiatief van Kortebaandraverijen.nl.

Colt Turgot liet zich op de langebaan en de Megasprint al goed zien. De Fransman startte snel en bleef rustig. De verwachtingen bij Stal Assendelft waren dan ook hooggespannen voor het nieuwe kortebaanseizoen. Tijdens de Megasprint liep hij echter een scheur in het hoefbeen op. Een blessure die zeker drie maanden in beslag neemt.

Colt Turgot van Stal Assendelft liep in Alkmaar een flinke blessure op.

“Dit is natuurlijk een grote tegenvaller voor onze leden”, meldt Arjan Molenaar namens Stal Assendelft. “We hebben vervolgens de optie voorgelegd om ons met twee aandelen aan te melden als Super Vriend. Iedereen heeft direct zeer positief gereageerd. Er is veel sympathie voor de actie. Op deze manier blijven we bij de kortebaan betrokken.”

De actie

De Super Vrienden gaan komend seizoen de strijd aan met de paarden Emi van Jip en Gaya Vip. Zij huren deze paarden van 1 mei tot en met 31 oktober van Jan Beemsterboer. Mocht één van deze paarden een blessure oplopen of om een andere reden niet meer kunnen deelnemen, heeft de eigenarengroep het paard Fip Junior achter de hand. De paarden staan op stal bij Caroline Aalbers in Callantsoog. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe het is om eigenaar van een kortebaner te zijn. Bovendien zorgt de actie voor minstens twee extra paarden in het kortebaancircuit, dat elke deelnemer hard kan gebruiken.

Iedereen kan zich tot en met woensdag 8 mei aanmelden als Super Vriend via onderstaand linkblok. De kosten bedragen eenmalig 121 euro exclusief BTW.

Iedereen heeft zeer positief gereageerd. Er is veel sympathie voor de actie

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.