Stal Aad Pools in topvorm voor Beverwijk

18 juli 2013 07:00

De stal van Aad Pools gaat er donderdag 8 augustus (eerste start 13.30 uur) alles aan doen om in Beverwijk te winnen. Vader Aad en dochters Josette en Manon, woonachtig in Uitgeest, beschouwen de jaarlijkse kortebaan op de Breestraat als hun thuisbaan. Een goede prestatie is dan ook een must.

De afgelopen jaren slaagde Aad Pools goed in deze opzet. Vorig jaar won hij met de smaakmaker van 2012 Blackpearl Trans R (foto). In 2011 pakte hij de winst met Tusee JL. Ook in 2004 (German Diabolo) en 2006 (Lord Mercedes) reed Pools de ereronde op de Breestraat. Dochter Manon won twee keer in Beverwijk met Viva’s Limburgia (in 2008 en 2009)

Deze crack is nog altijd op de kortebaan actief. Met een winsom van ruim 42.000 euro is het de absolute grootverdiener in het circuit. Bovendien won de ruin in zijn carrière al vijftien kortebanen. Dit is in ruim vijftig jaar niet meer voorgekomen. Dit seizoen was Viva’s Limburgia met Manon Pools al de beste in Hoofddorp en eindigde hij als tweede in Sassenheim. Manon won tevens het Nederlands kampioenschap met Ton Jeu in Warmond en met Prince of Moor (uit de stal van Hans Bot) in Venhuizen.

Vader Aad boekte dit seizoen twee overwinningen. Hij won met Black Beauty Venus in zowel Assendelft als Amsterdam. Tevens behaalde hij ereplaatsen met Tusee JL en Dreamcatcher Venus.

Concurrenten

De grootste concurrent komt eveneens uit de regio. De stal van Andries van der Blonk uit Assendelft maakt een goed seizoen door. In Wognum pakte Co Swagerman de winst, in Sassenheim Andrea Swagerman. Tevens heeft het met Bright Look van Stal Assendelft een talent in de gelederen.

Op dinsdag 6 augustus verricht de NDR de loting voor de kortebaan in Beverwijk. Deze is direct na bekendmaking te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Nog dezelfde dag volgt op de site een voorbeschouwing met een uitgebreide beschrijving van de kansen van elke deelnemer. Tevens is hier alle overige informatie over de kortebaansport te vinden, inclusief een uitleg van de sport en het wedden op de paarden.

Beeldschermen

Net als vorig jaar worden er langs het parcours diverse beeldschermen geplaatst waardoor het publiek de koers nog beter kan volgen. Succesvolle sponsorwerving (met paardsponsoring en achttien nieuwe subsponsoren) heeft dit mogelijk gemaakt. De continuïteit van het evenement is gegarandeerd dankzij de steun van drie hoofdsponsors en de bijdrage van De Vrienden van de Beverwijkse harddraverij.

Wie op 8 augustus een programmaboekje aanschaft, en daardoor kan meeschrijven tijdens de koers, kan zich verheugen op een extra dag drafsportspektakel. Het programmaboekje van Beverwijk biedt gratis toegang tot Drafcentrum Alkmaar op maandag 12 augustus.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.