Sprankje hoop voor kortebaan van Stompwijk

2 juni 2021 09:34

Er gloort een sprankje hoop voor de kortebaan van Stompwijk. Ondanks de aangekondigde versoepelingen lijkt koersen voor augustus een utopie, maar ‘Nooit Gedacht’ geeft de moed niet op.  Deze week hakt de organisatie van de enige kortebaan op gras de knoop door of er maandag 19 juli wordt gekoerst.

“Het bestuur heeft de hoop dat -gegeven de de versoepelingen die nu met de coronaregels in de pijplijn zitten- de 111e kortebaandraverij door kan gaan”, laat voorzitter Theo van den Bosch in een persbericht weten. “Als het zo ver komt, dan alleen mét publiek. Een draverij zonder publiek welke alleen via internet is te volgen, is voor het bestuur geen optie. Nooit Gedacht blijft hopen op een kortebaan en zal daar binnenkort, uiterlijk zaterdag 5 juni, een besluit over nemen.”

De draverij is het enige evenement van de Stompwijkse Paardendagen dat wellicht doorgang kan vinden. Alle andere activiteiten zijn afgelast. “Iedereen wil zo graag dat het evenement dit jaar wel doorgaat. Veel factoren zijn gewikt en gewogen en de slotsom luidde dat het Stompwijks feest, zoals we dat allemaal kennen, niet door kan gaan. Geen optocht, geen feesttent en dus ook tal van andere activiteiten die zijn geschrapt. Zeer spijtig, maar we kunnen niet anders”, aldus Van den Bosch.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.