Spectaculaire 1100-meter koers op Alkmaar

15 mei 2014 19:38

Op Drafcentrum Alkmaar staat maandag een interessante 1100-meter koers op het programma. Aan de start verschijnen erkende specialisten als Timmy H, Zazou Enzelens en Yonker Fanatic. Daarnaast maakt ook Edo Venus, het veelbelovende kortebaantalent van Aad Pools, zijn debuut op de Nederlandse koersbanen.

Op basis van de 1100-meter koersen tijdens de Kortebaandag in Alkmaar start Zazou Enzelens als favoriet. De achtjarige ruin won een kleine maand geleden oppermachtig zowel zijn serie als de finale. De pupil van Rob de Vlieger hield toen tijdens de eindstrijd Timmy H (foto), de winnaar van de andere serie, achter zich, die tijdens de eerste bocht onder druk van Zazou Enzelens weg sprong. Pikeur John de Leeuw gaf toen de schuld aan een conditionele achterstand, maar gezien zijn magistrale optreden in Assendelft lijkt Timmy H op dit moment in topvorm. Beide paarden moeten afrekenen met Yonker Fanatic, de alleskunner van Bas Crebas. De Diamond Way-nazaat won al drie keer uit vijf starts over 1100 meter. Tijdens zijn laatste optreden over deze afstand sprong hij echter tijdens de laatste bocht in galop.

Verwachtingen

Edo Venus komt tijdens deze sprintkoers voor het eerst in Nederland in actie. Het debuut van de vijfjarige ruin stond in eerste instantie gepland voor de Kortebaandag, maar de nieuwste aanwinst van Peter Aleman werd toen geschrapt. Met een record van 1.13,6 en een winsom van een ruim 80.000 euro zijn er verwachtingen. Het deelnemersveld voor de 1100-meter koers bestaat verder uit Quick du Vivier, Pricken, Selim en Orlando de Bresles.

In het resterende programma in Alkmaar komen meerdere kortebaners in actie. Zalvador Spendic en Axel Cartouche kruisen tijdens de derde koers de degens, Damar Boko komt tijdens de vierde koers in actie, Ton Jeu, Cha Cha Cha en Every’s wish treffen elkaar tijdens de zesde koers en Long Lady start in de negende koers. Zesvoudig kortebaanwinnaar Attila komt tijdens de elfde en laatste koers van de avond in actie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.