Spanning weer helemaal terug in TipCompetitie

25 augustus 2014 07:15

Na weken van punten sprokkelen, was het in De Lier weer eens flink raak voor een groot gedeelte van de deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. Donate Groenhof, Timmy H en Andrea Swagerman maakten hun favorietenrol met een plek bij de laatste vier waar en zorgden sinds lange tijd weer eens voor fraaie dagscores. Door de stortvloed aan punten is de spanning weer helemaal terug in de top van het algemeen klassement.

Donate Groenhof werd met voorsprong het vaakst getipt als potentiële winnares van de koers over de Hoofdstraat. Met haar uiteindelijke zege bezorgde de vierjarige merrie maar liefst 35 tippers drie bonuspunten (uiteraard afhankelijk van de winnende uitbetaling) voor het raden van de juiste winnaar. Het al dan niet meenemen van Timmy H in de prognose maakte voor verschillende deelnemers het verschil. De bliksemsnelle ruin vormde door zijn galoppades tijdens zijn vorige starts een risicofactor. Toch scoorde hij in De Lier flink met acht punten. De deelnemers die het aandurfden om Timmy H te tippen, spinden daar garen bij; anderen moesten even pas op de plaats maken.

Spanning terug

Ben Beentjes leverde in De Lier een bijzondere prestatie. De Heemskerker tipte niet de juiste winnaar, maar was wel de enige die alle vier de halve finalisten juist voorspelde. Wanneer hij niet Andrea Swagerman maar Donate Groenhof als nummer één had voorspeld, had hij het maximale aantal van 35 punten gescoord. Zonder bonuspunten eindigde hij op 32 punten; een prachtige score die hem de dagprijs voor De Lier opleverde. Ook Piet Zwart, Martin Timmer en Wim de Wijse scoorden prima op de Hoofdstraat.

Koploper Ferry Elderbroek was één van de deelnemers die het niet aandurfde om Timmy H te tippen. Hoewel hij de leiding behield in zowel het regioklassement ‘Westland’ als in het algemeen klassement zag hij de concurrentie flink dichterbij komen. Voormalig koploper Fred Overdevest verkleinde het gat met Elderbroek tot twee punten, waardoor de spanning in de TipCompetitie weer helemaal terug is. Ook Violette Venneman en Kees de Bock, de nummers drie en vier, kwamen dichterbij, zodat, zoals speaker Martin de Waal het altijd mooi zegt, ‘er op dit moment helemaal niets te kiezen is.’ Nieuw in de Top 10 zijn Piet Zwart en Martin Dam, die de plekken innamen van Ruud de Groot en Wil Verduin.

De volgende kortebanen in het regioklassement ‘Westland’ zijn het Nederlands kampioenschap in Voorschoten en Roden. De volgende twee kortebanen van Middenbeemster en Schagen behoren tot de regio West-Friesland, waar na twee kortebanen (Wognum en Venhuizen) Isa Overdevest de leiding heeft met slechts één punt voorsprong op haar vader Fred Overdevest.

Bekijk het dagklassement van De Lier, het regioklassement van ‘Westland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.