Spanning om te snijden in de TipCompetitie

9 augustus 2022 22:55

De spanning in de TipCompetitie is momenteel om te snijden. René van Balen is nog altijd de koploper, maar de concurrentie zit hem dichter dan ooit op de hielen. Casper Brussee pakte de dagprijs in Santpoort, terwijl Cassidy Byd voor flinke dagscores zorgde in Nootdorp. Uiteindelijk was het Cees Welp die de beste prognose instuurde en de eerste koploper is van de 3e periode.

De dagprijs van Santpoort is een prooi geworden voor Casper Brussee. Met het allerkleinste verschil mogelijk, slechts een half puntje, bleef hij Taede Bruijn voor. Brussee was één van de in totaal 27 deelnemers die een zege voorspelden van Southwind Raptor, welke vijf bonuspunten opleverden. Daarnaast koos Brussee voor verliezend finalist Kelsa Europoort, Bankrobber en Candy Blue Chip. Bruijn koos ook voor de nummers één, twee en drie van Santpoort, maar had een plaatsje ingeruimd voor Cesar Charisma in plaats van Candy Blue Chip. De tweevoudig kortebaanwinnaar op Duindigt vorig jaar was echter niet op zijn best op de Hoofdstraat en kon al na de herkansingsronde worden uitgespannen. Wybo Lelieveld, de nummer drie van de dag, koos bijna dezelfde paarden als dagwinnaar Brussee, maar miste de bonuspunten van Southwind Raptor. De Stompwijker liet verder Candy Blue Chip buiten zijn prognose, maar scoorde met Eliot Charisma ook maar twee punten.

Normaal gesproken was de strijd om de 2e periode al beslist, ware het niet dat de kortebaan van Stompwijk nog verreden moet worden. Dat betekent dat strijd nog niet gestreden is en verschillende deelnemers kans maken op de tweede prijs van het seizoen. René van Balen staat momenteel op pole-position. Met slechts één punt voorsprong op Cees Overweel kan hij er allerminst gerust op zijn. Vanaf de derde plaats staat ook Peter Welp (H’waard) er goed voor; zijn achterstand op de koploper bedraagt 3,5 punt. Daarmee zijn we er nog niet. Ook Gé Hilgersom en Mirian Pronk hebben de koplopers nog altijd in het vizier en hebben slechts een klein gat te dichten. Voor Saskia de Gier lijkt de achterstand te groot, tenzij ze in Stompwijk een flinke surprise weet te voorspellen.

In Nootdorp maakte Cassidy Byd duidelijk het verschil. Ondanks het feit dat de zesjarige ruin debuteerde, durfden zes deelnemers het aan om de pupil van trainster Caroline Aalbers als winnaar van de kortebaan te tippen. Zij werden daar rijkelijk voor beloond, want de overwinning van Cassidy Byd leverde maar liefst 31 bonuspunten op. Cees Welp stuurde de beste prognose in. De deelnemer uit Castricum verloor Hasta la Vista al tijdens de eerste omloop, maar scoorde verder met de verrassende derde plaats Piet de Wit en Southwind Raptor. Met 54 punten is hij de eerste koploper in de 3e periode. Ook Aad van Diest scoorde met Cassidy Byd en Southwind Raptor, maar zag Flavius Boko en ook Eliot Charisma teleurstellen. De andere deelnemers die knap een overwinning voorspelden van Cassidy Byd waren Matthieu van Winsen, Taede Bruijn, Peter Tersteeg en Ferry Elderbroek.

De deelnemers die maar liefst 31 bonuspunten scoorden in Nootdorp, maakten logischerwijs een flinke sprong in het Totaalklassement. Aad van Diest steeg naar de zesde plaats, Ferry Elderbroek en Cees Welp zijn terug te vinden op de plekken negen en tien. René van Balen is nog altijd de koploper, maar de concurrentie hijgt in zijn nek. Zowel Mirian Pronk als Peter Welp (H’waard) als Rogier Borsjes volgen op slechts één punt achterstand. Ook Gé Hilgersom handhaaft zich in de top van het Totaalklassement; zijn achterstand van 2,5 punten is nog altijd te overzien.

Cees de Bock staat zevende. Cees Overweel ziet een sterke opmars van de laatste weken voorlopig beloond worden met de achtste plaats. Net buiten de Top 10 is het dringen geblazen. Yuri van Buren staat elfde, gevolgd door Bob de Leeuw. Milenka van den Bosch blijft de tips van deze website nog maar net voor en staat dertiende. Wybo Lelieveld staat vijftiende, vlak voor Saskia de Gier. Bert Schreuder, Eric Goedhart en Ton Zuidgeest maken de Top 20 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.