Spanning naar kookpunt in TipCompetitie

5 oktober 2021 08:59

Met nog één kortebaan voor de boeg nadert de spanning in de TipCompetitie een kookpunt. Alex Koster maakte een groot deel van zijn achterstand goed en staat bijna op gelijke hoogte met koploper Jan van Duivenvoorde. Chris Elderbroek pakte vanuit het niets de dagprijs, terwijl Aad van Diest en Barry Opdam strijden om de hoogste eer in de 2e periode.

Ondanks zijn mindere optreden in Medemblik genoot Chief One in Lisse volop aanhang onder de deelnemers aan de TipCompetitie. Dertien deelnemers tipten de vice-kampioen van Nederland als winnaar en scoorden zo zes bonuspunten. Chris Elderbroek was één van hen. De Lissenaar voorspelde naast Chief One hoofdrollen voor McSpirit, Kelsa Europoort en Panic Launcher. Met dit kwartet bleef hij André Uljee in de strijd om de dagprijs maar net voor. Ook Uljee koos voor Chief One, Kelsa Europoort en Panic Launcher, maar voorzag een glansrol voor Cesar Charisma in plaats van McSpirit. Waar McSpirit door het stilstaande nummer een vrijgeleide kreeg naar de derde omloop, goed voor twee (gratis) punten, delfde Cesar Charisma het onderspit tegen halfbroertje Eliot Charisma. Marga Lindemans had met Chief One, Panic Launcher en Eliot Charisma zelfs drie paarden in de halve finale, maar de vroege uitschakeling van Calistokingsdeep gooide roet in het eten, waardoor ze net zoals Uljee strandde op één punt van dagwinnaar Elderbroek.

Aad van Diest en Barry Opdam hebben de leiding genomen in de 2e periode. Het duo staat zowel in punten als in aantal juist gekozen winnaars gelijk in de 2e periode. Opdam voorzag de overwinning van Archange de Jiel in Medemblik, Van Diest pakte bonuspunten met Chief One in Lisse. Het tweetal voelt de hete adem van de concurrentie in de nek. Van Diest en Opdam scoorden na drie kortebanen 79 punten, maar vier deelnemers hebben slechts één punt achterstand. Zodoende maken ook Ben Beentjes, Marga Lindemans, Milenka van den Bosch en Ton Zuidgeest nog volop kans op de winst, terwijl ook Yuri van Buren (75 punten) en zelfs Wil Verduin (72 punten) en Mark Bos (71 punten) niet geheel kansloos zijn.

De strijd om de eindoverwinning in de TipCompetitie is flink opgewaaid. Na de kortebaan van Enkhuizen had Jan van Duivenvoorde een voorsprong genomen van vijf punten op achtervolger Alex Koster, maar die marge is vrijwel teniet gedaan. Koster scoorde in Lisse vier punten meer dan Van Duivenvoorde en is zo de koploper op één punt genaderd. Mochten beide deelnemers na ’t Zand in punten gelijk eindigen, geeft het aantal juist gekozen winnaars de doorslag. Van Duivenvoorde voorspelde vooralsnog drie juiste winnaars, Koster twee.

Jeroen Veenboer maakte in alle opzichten een flinke sprong op de ranglijst. Na de kortebaan van Enkhuizen stond hij op een gedeelde vierde/vijfde plaats met zeventien punten achterstand op koploper Van Duivenvoorde. Na Lisse is Veenboer maar liefst tien punten ingelopen en staat op de derde plaats, zeven punten achter de lijstaanvoerder. Heeft Veenboer nog een verrassing in petto? Ton Zuidgeest, de nummer drie van vorig jaar, volgt op vier punten van Veenboer op de vierde plaats, vlak voor Barry Opdam en Germain Ebbeling.

André Uljee zal hard moeten strijden voor een plek in de Top 1o. De Voorschotenaar staat zevende, maar Frits Taag, Hans Neesen en Martin Timmer volgen op korte afstand. Aad van Diest en Frans van der Loos hebben de Top 10 in het vizier, net zoals Cheyenne van den Bosch, Gerard Hoek, René van Delft, Sem Hilgersom en Wil Verduin.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.