Spanning helemaal terug in TipCompetitie

10 augustus 2019 12:03

Wekenlang ging Rogier Borsjes met een ruime voorsprong aan de leiding en leek niemand hem te kunnen bedreigen. Daar dacht Jenny Zuurbier anders over. In Beverwijk maakte ze een flinke inhaalslag en verkleinde haar achterstand op koploper Borsjes tot drie punten. De spanning is dus helemaal terug in de TipCompetitie!

Voordat we verder ingaan op de ontwikkelingen in het Totaalklassement buigen we ons over de dagscores van Nootdorp en Beverwijk. Vooral in Nootdorp werd er lustig op los gescoord. Dat was voornamelijk te danken aan het voorspelbare koersverloop waarbij de vier favorieten de vierde omloop haalden. Maar liefst 51 deelnemers tipten deze paarden. Het overgrote deel koos daarbij voor Eliot Charisma als winnaar, maar het was Southwind Raptor die abrupt een einde maakte aan de zegereeks van de pupil van trainer Mark de Jong en op De Poort de zege opeiste.

Van de 51 deelnemers die de juiste vier paarden in de halve finale voorspelden, waren er drie die de Amerikaan van Bert de Boer ook daadwerkelijk als winnaar hadden ingevuld. Dat waren André Brakenhoff, Julia Hilgersom en Raymond van Diest. Laatstgenoemde was ruim de snelste met het insturen van zijn prognose en eiste zo met een maximale score de dagprijs op.

In totaal werd Southwind acht keer als winnaar ingestuurd. Naast het bovengenoemde trio voorspelden ook Cees Kuilman, Cees van den Beukel, Mardina Woord, Ashley van Meeteren en René van Delft de juiste winnaar van de kortebaan in Nootdorp.

In Beverwijk liepen de scores in sommige gevallen ook flink op. Winnaar Archange de Jiel werd toch nog 24 keer als winnaar getipt en leverde een fraai aantal van zeven bonuspunten op. Zodoende ontaarde de strijd om de dagprijs in een spannende strijd. De deelnemer achter Loonburo Westfriesland bleef zijn concurrenten met slechts één punt voor en haalde met een opvallend hoog aantal van 37 punten de dagprijs binnen. Naast Archange de Jiel koos hij voor Chief One, Barbert en Gaya Vip. Jos Dekker en Piet Vlag kwamen net één punt tekort. Zij kozen in plaats van Barbert voor Calistokingsdeep, die slechts één puntje minder scoorde dan Barbert.

Aan kanshebbers waren er geen gebrek in Beverwijk, maar toch zijn er elke kortebaan weer deelnemers die buiten de geëigende paden durven te treden en het aandurven om outsiders te tippen. Vaak krijgen ze daarbij de deksel op de neus, maar soms hebben ze het bij het rechte eind. Zo durfden Ferry Elderbroek en Taede Bruijn het aan om Hariesine mee te nemen in hun prognose. Ondanks dat ze op de Breestraat pas voor de tweede keer aan de start verscheen, verweerde ze zich kranig en legde na een helse strijd zelfs beslag op de derde plaats. Het leverde Elderbroek en Bruijn geen topklassering op in het dagklassement, maar bij deze wel een eervolle vermelding.

In de strijd om de 2e periode is iets meer tekening gekomen, hoewel de onderlinge verschillen nog altijd klein zijn. Jenny Zuurbier is de laatste weken flink op stoom en heeft is dus een logische koploper in dit deelklassement. Zij moet deze koppositie echter delen met Piet Vlag, die door zijn uitstekende dagscore in Beverwijk naast Zuurbier schoof. Julia Hilgersom, met negen jaar de jongste deelnemer aan de TipCompetitie, volgt met slechts één punt achterstand op de derde plaats. Vlak achter haar bevinden zich Raymond van Diest en Paul van Diest, die op hun beurt weer een kleine voorsprong koesteren op Cheyenne van den Bosch, Fred Reijn en Stefan de Groot. Met de kortebanen van Bemmel, Voorschoten, De Lier en Middenbeemster nog voor de boeg kan het nog alle kanten uit!

In het Totaalklassement is de spanning zoals eerder beschreven helemaal terug. Niet dat Rogier Borsjes zich al rijk rekende, maar zijn voorsprong was met acht punten ruim te noemen. Na Beverwijk liggen de kaarten anders. Jenny Zuurbier scoorde er namens VV Heemskerk lustig op los en heeft haar achterstand verkleind tot drie punten op Borsjes. Ook Raymond van Diest maakte zijn achterstand kleiner en staat nu op zeven punten van de koppositie.

Frits Taag heeft pas op de plaats moeten maken en zakte naar de vierde plaats. Ook Hans Neesen moest wat terrein toegeven en staat nu vijfde. André Uljee maakte een mooie sprong en neemt nu de zesde plek in. Dorpsgenoot Leon Zoetemelk kende een bijna perfecte week en steeg maar liefst zeventien (!) plekken en staat nu zevende. Deze positie moet hij delen met Paul van Diest.

C.P. Venema staat nog maar net in de Top 10, op plek negen. Drievoudig winnaar Martin Timmer is terug aan het front en neemt de tiende plaats in, samen met Piet Vlag en Thijs Buteijn. Zij houden Jennifer van den Bosch, Piet Zwart en Stefan de Groot net buiten de Top 10.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.