Spanning helemaal terug in de TipCompetitie

14 september 2020 10:34

De spanning is helemaal terug in de TipCompetitie. Koploper Lenie Zuidgeest leek langzaam maar zeker weg te lopen bij de concurrentie, maar na de Medemblik Challenge zitten verschillende deelnemers haar op de hielen. De dagprijzen van de verschillende Challenges waren respectievelijk voor Ayden Stein, Wim Hartog en Corina Zitman. Martin Timmer behield de leiding in de 3e periode.

Tijdens de Purmerend Challenge, de halve finale van de Breeders Course Tweejarigen, finishten slechts vier van de zeven deelnemers. Het was voor de deelnemers aan de TipCompetitie dus een hels karwei om met vier paarden punten te scoren. Slechts twee deelnemers lukte dat ook daadwerkelijk. Ayden Stein en Ashley van Meeteren tipten weliswaar All In Love (3) niet als winnaar, maar bleven desondanks de concurrentie met één punt voor. Op basis van tijdstip van inzending ging de dagprijs naar Ayden Stein, die zo een verlaat verjaardagscadeautje kreeg.

De winnaar van de Hillegom Challenge, de Prix Coup Droit, leek vooraf vast te staan. Droit au Coeur (9) maakte de verwachtingen volledig waar en bleef zo ongeslagen. Maar liefst 55 deelnemers scoorden dankzij de pupil van trainer Jeroen Engwerda zo drie bonuspunten en werd er meer dan behoorlijk gescoord. Wim Hartog legde beslag op de dagprijs. Naast de juiste winnaar koos hij voor Duc des Clerbosq (5), Falco d’Airel (4) en Dona de Vrie (8). Bas Hilgersom en Lenie Zuidgeest hadden het nakijken en bleven steken op drie punten afstand van Hartog.

Waar tijdens de Challenges van Purmerend en Hillegom de favorieten de verwachtingen inlosten, was dat tijdens de Medemblik Challenge deels het geval. Durk M Boko (8), Gouden Zweep-winnaar Echo Oldeson (6) en Eliot Charisma (2) kregen tijdens het VHC Jongens BV Stayerskampioenschap van Nederland een zwaar parkoers voor de kiezen. Hierdoor hadden ze geen antwoord op de frontale aanval van Felicio du Joamax (7) met Tom Kooyman, die zijn kruit lang droog had gehouden en geduldig had gewacht op de laatste ronde. De pupil van trainer Bas Crebas won met een imponerende overmacht en hield Fakir Oldeson (5), Durk M Boko (8) en Beau Gaillard (3) achter zich.

Deze overwinning werd door slechts twee deelnemers voorzien. Corina Zitman en Benjamin Hilgersom harkten zo als enigen een fraai aantal van vijftien bonuspunten binnen en legden beslag op de eerste twee plaatsen van het dagklassement. André Uljee, Mats Ligthart en Wil Verduin grepen naast de bonuspunten, maar leverden een puike prestatie door de nummers één tot en met vier in hun prognose op te nemen. Zij eindigden op een gedeelde derde plaats in de strijd om de dagprijs.

Martin Timmer behield de leiding in de 3e periode. De viervoudig winnaar van de TipCompetitie heeft drie punten voorsprong op Ashley van Meeteren. Corina Zitman maakte dankzij de Medemblik Challenge een mooie sprong naar de derde plaats en volgt op drie punten van Van Meeteren. Jan van Grieken geeft op zijn drie punten toe op Zitman, waardoor hij negen punten moet goedmaken op koploper Timmer.

Het lukt Lenie Zuidgeest maar niet om Frans Jansen van zich af te schudden. Na de Hillegom Challenge was haar voorsprong flink gegroeid, maar tijdens de Medemblik Challenge verkleinde Jansen het gat weer naar één punt. De concurrentie zit het tweetal inmiddels op de hielen. Benjamin Hilgersom steeg naar de derde plek en heeft zes punten goed te maken op Zuidgeest. Achter hem valt een gat naar Frits Taag, die zijn vierde plek wist te consolideren. Zijn achterstand op koploper Zuidgeest is veertien punten.

Nummer vijf Bas Hilgersom zag zijn achterstand oplopen naar twintig punten, maar blijft nog wel Leon Zoetemelk voor. Saskia van der Loos staat zevende, vlak voor Loes Hilgersom. André Uljee staat negende, Fan van Jan maakt de Top 10 compleet. Ton Zuidgeest staat elfde, vlak voor André Oudshoorn. Sem Hilgersom, de afgelopen drie seizoenen telkens goed voor een klassering bij de Top 5, staat dertiende, vlak voor Bridget Zoetemelk en Wil Verduin.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.