Southwind Raptor winnaar eerste virtuele kortebaan

7 april 2020 16:00

Southwind Raptor is de eerste winnaar geworden van de virtuele kortebaan van Kortebaandraverijen.nl. Tijdens dit unieke project namen de paarden het tegen elkaar op door middel van de laatste rit die ze tegen elkaar hadden gelopen. De winnaar plaatste zich voor de volgende omloop. Uiteindelijk bleven Southwind Raptor en Chief One over in de finale. De strijd werd vervolgens beslist op basis van de halve eindstrijd van Lisse vorig jaar.

Bezoekers van de website van Kortebaandraverijen.nl konden via de mail en social media hun favoriete kortebaner van de afgelopen twee jaar doorgeven. Vervolgens liet de organisatie er een formule op los met aantal starts en winsom om de deelnemers te bepalen. Er moest immers een kortebaan komen waarin zoveel mogelijk ritten konden worden getoond.

Voor de loting ging de organisatie er voortdurend van uit dat paarden alleen tegen elkaar konden loten wanneer de rit al eens verreden was. Dit bleek tot het met het einde toepasbaar. Alleen voor de bijloting moest er worden ingegrepen. Wanneer Fip Junior of Chaman Rapida zou worden bijgeloot, had dit ritten opgeleverd die niet eerder waren verreden. Daarom mocht Southwind Raptor automatisch als ‘lucky loser’ door. Uitgerekend dit paard pakte vervolgens de winst. In de halve finale versloeg hij na prachtige ritten Dutch Buitenzorg (Hoofddorp 2018) waarna ook Chief One er in de finale aan moest geloven. In de troostfinale won Calistokingsdeep van Dutch Buitenzorg (Purmerend 2019).

Het kost Southwind Raptor in Lisse geen moeite om Chief One te verslaan.

Video’s

De ritten waren elke dag te zien om 9.30 uur en 15.30 uur op Facebook. De video’s werden dagelijks zo’n 1500 keer bekeken door mensen over de hele wereld. Veel mensen schreven ook daadwerkelijk mee en volgden de koers alsof het een gewone kortebaan was. Ruim 100 mensen hadden zich ook ingeschreven voor de TipCompetitie waardoor zij met extra belangstelling naar de ritten keken. De uitslag volgt zo snel mogelijk. De ‘kijkcijfers’ en de vele enthousiaste reacties bevestigen voor de redactie van Kortebaandraverijen.nl dat dit project een succes was. Het heeft gezorgd voor vermaak tijdens de coronacrisis waarin geen ruimte is voor sport.

Inmiddels zijn er veel verzoeken binnen gekomen om nog een virtuele kortebaan te organiseren. Zeker nu de eerste kortebanen van het seizoen zijn afgelast, is hier veel behoefte aan. Wij denken er over na of dit mogelijk is en zo ja, wat hiervoor het beste moment is. Uiteraard volgt hierover later meer informatie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.