Southwind Raptor slaat ook toe in Heemskerk

5 september 2019 19:38

Southwind Raptor en Lindsey Pegram hebben donderdag in Heemskerk voor de derde keer dit jaar gewonnen. De combinatie was op snelheid oppermachtig, maar ging gedurende de middag wel een aantal keer rechtsom na de start van de benen. Stal de Groningers completeerde het podium met respectievelijk Panic Launcher en Archange de Jiel, beiden gereden door John de Leeuw. Dutch Buitenzorg en Djimmy Schneider werden vierde.

Het seizoen van 2019 kent veel dezelfde winnaars. Vaak zijn het John de Leeuw en Lindsey Pegram die deze paarden naar de bloemen sturen. Heemskerk vormde daarop geen uitzondering. Voor de zesde keer dit jaar stonden de beiden toppikeurs tegenover elkaar in de finale. Dit keer was het Pegram die de winst binnenhaalde. Southwind Raptor was ondanks de vijf meter starthandicap duidelijk sneller dan Panic Launcher, maar maakte het nog even spannend door in de tweede rit van de benen te gaan.

Lindsey Pegram en Southwind Raptor wonnen in Heemskerk voor de derde keer dit seizoen voor eigenaartrainer Bert de Boer.

Dat was niet voor het eerst op de middag. Ook in de tweede omloop tegen Boucher le Blanc en in de vierde omloop tegen Archange de Jiel maakte Southwind Raptor een foutje. Het kostte de combinatie gelukkig voor Pegram en eigenaartrainer Bert de Boer niet de kop. Panic Launcher mazzelde met de tweede plaats. De merrie werd in de derde omloop uitgeschakeld door Southwind Raptor, maar bijloting bood haar een nieuwe kans. Door na drie ritten af te rekenen met Dutch Buitenzorg haalde ze alsnog de finale.

Bliksemstarts

Ook Archange de Jiel verloor gedurende de middag alleen van Southwind Raptor. De troef van trainer Bert de Boer kwam in de beslissende kamprit van de halve finale moeizaam weg en zag daardoor de uiteindelijke winnaar snel langszij komen. Twee bliksemstarts leverden hem in de troostfinale alsnog het brons op.

Voor Djimmy Schneider was het positief om te zien dat zijn Dutch Buitenzorg zijn oude vorm weer evenaarde. Zo schakelde de combinatie onder andere Eliot Charisma en Barbert uit op de bomvolle Marquettelaan. De vierde plaats lijkt een opmaat naar een mooie laatste kortebaanmaand.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.