Southwind Raptor nog altijd aan de top voor Nootdorp

19 juli 2022 10:27

Southwind Raptor staat drie jaar na zijn overwinning op De Poort nog altijd aan de top. De ruin is met zijn vaak succesvolle inhaalraces één van de smaakmakers van het kortebaancircuit en rijgt de successen aan elkaar. Bij deelname is hij opnieuw één van de favorieten tijdens de 25ste editie van de kortebaan Nootdorp op dinsdag 9 augustus. De aanvang is 14.30 uur. De eerste start valt omstreeks 15.00 uur.

De kortebaan keert na drie jaar terug op De Poort. De afgelopen twee edities konden vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Wel organiseerde de Stichting Kortebaan Nootdorp in 2021 een alternatieve kortebaan op de Renbaan Duindigt. De prestigieuze Zilveren Zweep ging toen naar Calistokingsdeep en pikeur Micha Brouwer.
Op dreef

Southwind Raptor sneuvelde die dag verrassend in de eerste omloop. Het was één van de weinige keren dat de troef van eigenaartrainer Bert de Boer vroeg werd uitgeschakeld. Dit seizoen is hij beter op dreef. Southwind Raptor won in Warmond en boekte ereplaatsen in Hoofddorp, Venhuizen en Sassenheim.

Succes

Mats Wester is vooralsnog de meest succesvolle pikeur op de kortebaan. De regerend leerlingkampioenwon dit seizoen al drie keer met Coktail Bar (twee keer) en Archange de Jiel. Bij deelname maken beide paarden opnieuw kans op de winst.

De SNDR verricht, bij voldoende inschrijvingen, de loting voor de kortebaan Nootdorp op vrijdag 5 augustus. Vervolgens is de deelnemerslijst direct te vinden op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Ponybrunch

Voorafgaand aan de kortebaan vindt rondom winkelcentum De Parade (op de plek waar vroeger het drafcentrum van Nootdorp stond) de jaarlijkse ponybrunch plaats. Tussen 10.30 en 12.00 uur worden de feestelijk uitgedoste pony’s en kinderen voorgesteld waarna de viervoeters aan tafel worden uitgenodigd. Alle deelnemers ontvangen een presentje en voor de mooiste combinaties zijn er leuke prijzen. Alle aanwezige kinderen krijgen een traktatie.

In de middag zijn er op het parkeerterrein van Sportpark ‘s-Gravenhof diverse jeugdattracties. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van de organisatie.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.