Southwind Raptor is toe aan eerste overwinning in Venhuizen

9 mei 2023 08:44

Na twee tweede plaatsen wil de achterban van Southwind Raptor graag de overwinning in Venhuizen binnenhalen op dinsdag 30 mei. De ruin van eigenaartrainer Bert de Boer kan zich bij een zege zelfs kronen tot de meest verdienende kortebaner aller tijden. De aanvang van de koers op de nieuwe locatie aan de Twijver is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Southwind Raptor heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een heuse legende op de kortebaan. De Amerikaan won al twaalf keer en heeft een winsom van maar liefst 47.800 euro. Een derde plaats en een overwinning is voldoende om Mr Postman te passeren op de ranglijst van de meest winnende kortebaner ooit. De teller van deze voormalige klasbak staat op 50.585 euro. Wanneer Southwind Raptor tijdens de eerste twee kortebanen van het seizoen al weet te scoren, kan hij in Venhuizen mogelijk de koppositie pakken.

Rentree Lindsey Pegram

Ondanks zijn lange erelijst wist Southwind Raptor nog niet op ‘Pinkster 3’ te winnen. Zowel in 2018 als 2022 eindigde hij als tweede. Positief voor de ruin is dat hij in het Westfriese dorp mogelijk weer Lindsey Pegram op zijn sulky heeft zitten. De succesvolle pikeur stond bijna een jaar aan de kant met een blessure en mikt op een rentree in Venhuizen.

Vorig jaar ging de winst naar Panic Launcher met pikeur Rick Wester. De ruin heeft na vorig seizoen afscheid genomen en kan zijn titel dus niet verdedigen. Eigenaar Stal de Groningers heeft met onder anderen Candy Blue Chip, Epoque en Archange de Jiel wel goede troeven om opnieuw de zege te pakken.

Samenvatting van de kortebaan Venhuizen in 2022.

Nieuwe locatie

De kortebaan van Venhuizen is na een kort uitstapje op de Kerkweg verhuisd naar de Twijver, in het centrum van het dorp. De start is ter hoogte van Dorpshuis Het Centrum. In tegenstelling tot de Kerkweg heeft de Twijver aan beide kanten een stoep. Bovendien zijn er diverse horecagelegenheden en winkels gevestigd aan het parcours. Ook vindt de kermis plaats nabij de nieuwe locatie van de kortebaan. Tussen 10.15 uur tot 13.30 uur vindt het kinderprogramma plaatst met onder andere een optreden van goochelaar/illusionist Steven Kazan.

Venhuizen werkt sinds dit jaar nog actiever samen met de andere Westfriese kortebaanverenigingen Enkhuizen, Medemblik, Schagen en Wognum. De organisaties hebben de handen ineen geslagen om het tekort aan paarden op de kortebaan terug te dringen. Bij deelname aan alle regiokortebanen ligt er voor de eigenaar van het paard een mooie startpremie klaar van maximaal 500 euro.

Bovendien organiseert Medemblik op maandag 18 september de eerste editie van het Westfries Kampioenschap Kortebaandraverij. De Harddraverijvereniging Venhuizen is hiervoor in 2025 aan de beurt.

Deelnemers en tips

Welke paarden er aan de start komen in Venhuizen, is bekend op donderdag 25 mei.  Wanneer de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

De organisatie zorgt tevens voor extra informatie over de sport en de kansen van de deelnemers tijdens een speciale voorlichtingsavond in Dorpshuis Het Centrum. Trainer en pikeur Caroline Aalbers is hierbij een gastspreker. De inloop is vanaf 19.30 uur. De aanvang is 20.00 uur.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.