Enkhuizen: Southwind Raptor heeft wat goed te maken

30 augustus 2018 06:02

Southwind Raptor ging vorig jaar in Enkhuizen recht op de overwinning af. De Amerikaanse ruin klopte samen met Lindsey Pegram zijn tegenstanders met groot gemak en kon de finale ogenschijnlijk niet meer verliezen. Twee galoppades gooiden echter roet in het eten. Op donderdag 20 september krijgt de combinatie een herkansing op de Paktuinen. De aanvang van de jaarlijkse kortebaandraverij is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Nu, een jaar later, staat Southwind Raptor nog steeds aan de top van het kortebaancircuit. Hij won de kortebaan in Hoofddorp en behaalde diverse ereplaatsen. In het klassement ‘Paard van het jaar’ staat de troef van eigenaartrainer Bert de Boer op de derde plaats. Het grote verschil met vorig jaar is dat Southwind Raptor nu een handicap heeft van vijf meter.

Meer troeven

Jagger Broline, de winnaar van vorig jaar, is niet meer actief in het kortebaancircuit. Zijn pikeur, Finn Verkaik, is dat nog wel. De leerling rijdt meestal Barbert, de winnaar van de kortebaan Assendelft. De laatste weken maakt de ruin gemakkelijk een foutje. Eigenaar Stal de Groningers heeft met paarden als Ronny Brandt, Crazy Lover, Cassari, Birdy de Neuilly en Diesel Scott echter nog meer troeven in handen.

Kortebaan Enkhuizen 2017
Samenvatting van de kortebaan Enkhuizen vorig jaar.

Doc Holiday staat momenteel aan de leiding in het klassement ‘paard van het jaar’. Dutch Buitenzorg zit hem na overwinningen in IJmuiden en De Lier echter op de hielen. Lindsey Pegram leidt bij de pikeurs, op de voet gevolgd door John de Leeuw.

Bij de Rabobank Pikeursprijs, de prijs voor de beste pikeur tijdens de West-Friese kortebanen van Wognum, Venhuizen, Medemblik en Enkhuizen, heeft John Dekker met 22 punten de leiding. John de Leeuw (16 punten) en Ruud Pools (14 punten) volgen op plek twee en drie. In Enkhuizen vindt de ontknoping van dit klassement prijs. Rabobank West-Friesland heeft 500 euro beschikbaar gesteld voor de winnaar.

Loting

De inschrijving voor de kortebaan in Enkhuizen sluit op dinsdag 18 september om 10.00 uur. Vervolgens verricht de NDR de loting. Het deelnemersveld is daarna direct te downloaden op deze website. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing op de koers met deskundig onderbouwde tips.

Tijdens de harddraverijdag staat Enkhuizen de gehele dag in het teken van paarden. Het programma begint al om half 10 met de optocht van authentieke rijtuigen vanaf De Koepoort langs de Westerstraat, Breedstraat, Dijk en Paktuinen. Aansluitend vindt om 10.00 uur het ringsteken en schoonrijden plaats op de Paktuinen. Het vuurwerk aan de steiger van het Dirk Chinaplein vormt om 20.45 uur de traditionele afsluiting.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.