Southwind Raptor en Lindsey Pegram winnen in Warmond

2 juli 2022 17:58

Southwind Raptor en Lindsey Pegram hebben zaterdag de kortebaan van Warmond gewonnen. De combinatie versloeg in de finale van een vermakelijke koers de fortuinlijke Jet Bianco en John Dekker.

Het betekende de tiende overwinning in de imposante carrière van de Amerikaanse ruin, die tevens de grootverdiener is van de nog actieve paarden in het kortebaancircuit. In Warmond kwam de overwinning na veel strijd tot stand. Achtereenvolgens versloeg hij tot de finale Ronny Brandt, Hasta la Vista, Adiagos Bella en Bankrobber.

Flink strekken

Vooral tegen Hasta la Vista moest de troef van eigenaartrainer Bert de Boer zich flink strekken om de tien meter startachterstand goed te maken. In de halve finale trof Pegram haar andere paard, de verrassende Bankrobber. De ruin van Piet Siderius was onder andere verantwoordelijk voor de vroege eliminatie van favoriet Happy New Day in de tweede omloop.

Met vervanger Thomas Bos moest Bankrobber even inkomen en precies dat kostte hem de kop. In de eerste rit pakte hij te weinig winst in het startvak waardoor Southwind Raptor snel langszij kwam. In de tweede rit ging Bankrobber te vroeg van start. Een meevaller voor Southwind Raptor die vervolgens in de finale weinig te duchten had van Jet Bianco.

Southwind Raptor rekent in de finale af met Jet Bianco.

De merrie uit de stal van Caroline Aalbers bereikte met het nieuwe koersverloop Grand-16 wat gelukkig de eindstrijd. Jet Bianco verloor in zowel de eerste als derde omloop van Bankrobber, maar de tussenronde en bijloting hielden haar in de race. In de halve finale was ze vervolgens knap te sterk voor Chief One en Mats Wester. Southwind Raptor was in de finale een maatje te groot.

Het brons was voor Bankrobber, die een sublieme troostfinale afwerkte. Chief One had niets in de melk te brokkelen en moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Grote winnaar

Het publiek was de grote winnaar in Warmond. Zij kregen vanaf de eerste omloop vele mooie ritten voorgeschoteld. Het is het ultieme bewijs dat het aantal deelnemers niet de kwaliteit van de koers bepaalt. Warmond had immers maar vijftien inschrijvingen en door een afmelding kwamen er uiteindelijk maar veertien paarden aan de start. Zij zorgden echter, gesteund door het mooie weer, voor een geslaagde kortebaanmiddag.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.