Southwind Raptor en Lindsey Pegram winnen Beverwijk

10 augustus 2017 19:03

Southwind Raptor en Lindsey Pegram hebben donderdag de kortebaan in Beverwijk gewonnen. De combinatie versloeg in de finale de totalisatorfavoriet Diesel Scott met John de Leeuw. Brons was er voor titelverdediger Dutch Buitenzorg (Frans van der Blonk). Ucostello (vanaf de vierde omloop met Wim van der Mespel) eindigde als vierde.

Southwind Raptor profiteerde op de bomvolle Breestraat optimaal van zijn vijf meter voorgift die had hij verdiend door na drie starts nog geen 750 euro aan winsom bij elkaar gedraafd te hebben. Wel had hij zich voor Beverwijk goed laten zien. Zo eindigde hij in IJmuiden knap als vierde. Geholpen door het startvoordeel was de Zweed uit de stal van eigenaartrainer Bert de Boer in Beverwijk op snelheid niet te verslaan. Wel maakte hij het nog een aantal keren spannend door direct na de start een galoppade te maken. Achtereenvolgens versloeg de winnende combinatie Dario Prof, Wonnightstand, Blackpearl Trans R, Dutch Buitenzorg en Diesel Scott.

In de eindstrijd had Southwind Raptor het ongunstige even nummer en moest dus achterom draaien tegen Diesel Scott. De ruin mazzelde echter flink, omdat Diesel Scott uitgerekend in deze rit te vroeg van start ging. In de tweede rit pakte Southwind Raptor nauwelijks voorsprong bij de start, maar bracht zijn snelheid hem alsnog de winst. Zaterdag kan Southwind Raptor nog één keer profiteren van zijn startvoordeel van vijf meter. Door slim inschrijven start hij samen met Pegram ook in De Lier.

Southwind Raptor rekent in de halve finale overtuigend af met Dutch Buitenzorg.

Winsomgrens

Dutch Buitenzorg bekroonde een nieuw ijzersterk optreden met de derde plaats. Hierdoor passeerde hij de winsomgrens van 12.000 euro en moet daardoor met een leerlingpikeur van start of een handicap van vijf meter aanvaarden. Ucostello was met John de Leeuw de ‘lucky loser’ in Beverwijk. De nogal drukke ruin verloor in de derde omloop van Dutch Buitenzorg, maar werd vervolgens bijgeloot. Omdat hij in de vierde omloop tegen Diesel Scott (de andere troef van De Leeuw) lootte, nam Van der Mespel de plaats op de sulky in. De nieuwe combinatie verloor na een kamprit van Diesel Scott en was in de troostfinale niet opgewassen tegen Dutch Buitenzorg.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.