Sluitstuk is voor Classic Groenhof

14 oktober 2013 18:45

Classic Groenhof en Lindsey Pegram hebben maandag de laatste kortebaan van het seizoen gewonnen. De combinatie rekende in ’t Zand in de finale af met de verrassende Prince of Moor en John de Leeuw. Blackpearl Trans R eindigde als derde voor Co Swagerman. De strijd om het ‘paard van het jaar’ blijft voorlopig onbeslist.

Classic Groenhof, afkomstig uit de stal van Hugo Langeweg uit Schagerbrug, debuteerde pas eind augustus op de kortebaan. De merrie verbeterde per start en na vijfde plaatsen in Middenbeemster en Enkhuizen volgde een tweede plaats in Lisse. Black Beauty Venus en Josette Pools waren toen in de eindstrijd te sterk.

In ’t Zand kwam Classic Groenhof opnieuw Black Beauty Venus tegen. Nu was het in de tweede omloop. De merrie won opvallend gemakkelijk. Na sterke overwinningen op Yankee Attack en Black Pearl Trans R leek het in de eindstrijd nog even mis te gaan. In de eerste rit maakte Classic Groenhof een galoppade waardoor Prince of Moor op voorsprong kwam. In de tweede en derde rit maakte ze het echter alsnog af.

Huldiging

De middag in ’t Zand, waar het vanaf een uur of vijf begon te regenen, stond ook in het teken van de huldigingen van de kampioenen. Aad Pools (kampioen bij de trainers en pikeurs) en Denise Pennekamp (leerlingkampioen) kregen de bloemen voor hun prestaties in het afgelopen seizoen.

Het paard van het jaar kon niet worden gehuldigd. Black Beauty Venus had voorafgaand aan de koers de beste papieren, maar werd al vroeg uitgeschakeld. Achtervolger Co Swagerman was hem voorbij gestreefd wanneer hij minimaal de finale zou halen. Deze liep hij echter op een haar na mis tegen Prince of Moor. Blackpearl Trans R, de laatste overgebleven kandidaat, sprokkelde twee punten. Hierdoor komt zij op één punt van Black Beauty Venus. De merrie kan echter nog twee punten extra krijgen, omdat er een onderzoek van de tuchtcommissie loopt naar de winnaar in Bemmel: Zenito Hanover. Mocht Blackpearl Trans R, als tweede geëindigd tijdens deze koers, de overwinning toegewezen krijgen, is zij net als in 2012 ‘Paard van het jaar’.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.