Slotakkoord is voor Zero Option Lane

15 oktober 2012 19:04

De laatste kortebaan van 2012 is gewonnen door Zero Option Lane. De zesjarige ruin met Lindsey Pegram op de sulky was tijdens de finale te sterk voor Be the best Norg. De vierjarige winnaar van de kortebaan van Bemmel had weliswaar een startvoordeel van tien meter op de trots van de ‘Vrienden van Wim van Schaik’, maar was niet bij machte om de ontketende Zero Option Lane van de winst af te houden.

Waar iedereen rekende op de zevende overwinning van Blackpearl Trans R, kende de draverij over de Keinsmerweg in ’t Zand een verrassend koersverloop. De onbetwiste kortebaankoningin van 2012 werd al tijdens de tweede omloop uitgeschakeld door de sterke Umberto, die zelf tijdens de derde omloop ten onder ging tegen Ipse Lb. De Italiaanse crack liep opnieuw een prima koers en finishte uiteindelijk als derde. Attila werd, na opvallend veel galoppades, vierde.

Voor Zero Option Lane betekende het zijn tweede seizoenzege. Eerder was hij al de sterkste in Assendelft. De zesjarige ruin kende een relatief gemakkelijke weg richting de eindstrijd met de galopperende Videx SR, de matig startende Gilbert CR, de kreupele – en teruggetrokken –  Yankee Attack en de galopperende Attila als tegenstanders. Tijdens de finale maakte Zero Option Lane echter tweemaal tien meter goed op zijn tegenstander Be the best Norg met Wim van der Mespel, een prestatie van formaat.

Christophe de Groote liet zich in ’t Zand voor de tweede keer op rij kronen tot de beste leerling. Reden tot een feestje voor de jonge Belg, hoewel Gilbert CR en Le Dream hun laatste kortebaan liepen voor de familie De Groote. Het hoort bij de laatste kortebaan van het jaar, waar vreugde en verdriet dicht bij elkaar liggen!

Lees meer reacties vanuit ’t Zand aanstaande vrijdag 19 oktober in Draf&Rensport!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.