Selim zet TipCompetitie op zijn kop

18 juli 2014 08:21

De overwinning van Selim in IJmuiden heeft flinke gevolgen gehad voor de deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. De gelukkigen die het aandurfden om de achtjarige ruin mee te nemen in hun voorspelling deden goede zaken; anderen moesten een pas op de plaats maken. Zo begroeten wij een nieuwe koploper in het totaalklassement en was de strijd om de dagprijs razend spannend.

Twee deelnemers scoorden donderdag in IJmuiden 32 punten. Jeroen Bakker leverde een prachtige prestatie door met Iper Flying, Co Swagerman, Selim en Zenito Hanover de vier paarden te tippen, die ook daadwerkelijk de beslissende omloop haalden. Chris Elderbroek zat daar met Selim, Cha Cha Cha, Cunera Beuckenswyk en Co Swagerman een stuk verder vanaf, maar was van alle deelnemers die hun tips opstuurden voor IJmuiden, de enige die profiteerde van de negen bonuspunten die een overwinning van Selim opleverde. Elderbroek kwam daardoor ook uit op 32 punten. Elderbroek was in vergelijking met Bakker echter zo’n negen uur eerder met het invullen van zijn deelnameformulier en mag zich daarom de dagwinnaar van IJmuiden noemen. Het is voor de vierde keer dat de Lissenaar de beste van de dag was. In 2010 pakte hij de dagprijzen van Venhuizen, Helmond en Nootdorp.

Co Swagerman startte in IJmuiden als de torenhoge favoriet. Op maar liefst 47 van de in totaal 82 geldige tipformulieren stond de vijfjarige ruin op de eerste plaats ingevuld. Iper Flying volgde op gepaste afstand. De Italiaan werd 17 keer als winnaar getipt. De uiteindelijke winnaar Selim werd slechts spaarzaam genoemd. Naast Bakker en Elderbroek tipten alleen Dirk Verkerk, Mirian Pronk-van der Mespel, Cees van den Beukel, Pol de Jaeger, Corina Zitman, Rob Slootbeek en Daan IJperlaan de onervaren ruin bij de eerste vier. Op Van den Beukel na leverden dat voor allemaal een plek in de Top 10 van de dag op.

Pol de Jaeger was de enige in de top van het totaalklassement die met Selim op de proppen kwam. Omdat koploper (Ome) Gé Hilgersom en runner-up Fred Overdevest deze verrassing niet voorzagen, moesten zij een stap opzij doen voor De Jaeger, die sinds IJmuiden de nieuwe koploper in de TipCompetitie is. Frits Taag klom op naar de tweede plaats in het klassement, een positie die hij moet delen met Hilgersom. Onze analist Leon Zoetemelk schoof ook weer een plekje op, naar plaats vier. Jeroen Bakker stormde de Top 10 binnen en ook Piet Zwart hoort nog net tot de beste tien tippers van het moment.

Stefan de Groot behield de leiding in het regioklassement ‘Zaanstreek’. Voormalig medekoploper Ton Zuidgeest zakte naar plaats drie. Pol de Jaeger en Kees de Bock stoomden op naar de top van dit klassement, waar ook Piet van der Mespel een hoge positie inneemt. De volgende kortebaan van dit deelklassement is de koers in Santpoort. Daarna volgen nog Beverwijk, Heemskerk en Purmerend. De eerstvolgende kortebaan in Stompwijk behoort tot de regio ‘Westland’, waar Taede Bruijn na Warmond de leiding heeft.

Bekijk het dagklassement van IJmuiden, het regioklassement Zaanstreek en het totaalklassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.