Schorsing Van der Mespel later van kracht

28 juli 2013 07:02

De tevoetstelling van Wim van der Mespel wordt later van kracht dan oorspronkelijk gemeld op deze website. De kortebaankampioen van 2011 staat nu vanaf 10 augustus veertien wedstrijddagen langs de kant. Dat betekent dat hij mag starten in Santpoort, Nootdorp en Beverwijk.

Niet te ontkennen valt dat de berichtgeving vanuit het tuchtcollege van de NDR verwarrend is. In het Officieel Bulletin van 23 juli 2013 rept men over een ’tevoetstelling met ingang van veertien dagen na heden, aldus vastgesteld op 16 juli’. Hetzelfde bericht ontving Van der Mespel per brief. Op basis van deze passage leek de schorsing van Van der Mespel in te gaan op 30 juli, maar dat is niet het geval. De NDR houdt de dag van publicatie van het OB in het weekblad Draf&Rensport aan en dat was op donderdag 25 juli. In een op maandag toegezonden brief werd Van der Mespel medegedeeld dat zijn tevoetstelling pas ingaat op zaterdag 10 augustus.

Van der Mespel kreeg het vorig jaar, tijdens het Nederlands kampioenschap kortebaan in Lisse, aan de stok met enkele functionarissen. De catchdriver werd hiervoor op het matje geroepen en in december veroordeeld tot een geldboete van 750 euro. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke straf van veertien wedstrijddagen met een proeftijd van twee jaar opgelegd.

Nadat Van der Mespel op 19 mei op Duindigt opnieuw betrokken was bij een incident moest hij zich op 2 juli wederom verantwoorden bij het tuchtcollege. Ondanks zijn verweer kende het tuchtcollege geen mededogen en zette de voorwaardelijke straf om in een onvoorwaardelijke. Van der Mespel mist nu noodgedwongen de kortebanen van Bemmel, De Lier, Middenbeemster, Schagen en Heemskerk. In Purmerend is hij weer van de partij. Donderdag in Santpoort is hij afwezig omdat hij al ander werk had toegezegd.

De volledige uitspraak is te lezen in het Officieel Bulletin van de NDR van 23 juli 2013.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.