Schneider: ‘Dutch verschrikkelijk in vorm’

19 september 2017 09:39

Het kan momenteel niet op voor Djimmy Schneider. Half augustus reed hij in Bemmel zijn eerste kortebaan. Een ruime maand en drie overwinningen verder mag de 24-jarige leerlingpikeur zich kampioen van Nederland noemen. Niet eerder begon een kortebaanloopbaan zo stormachtig als die van Schneider. En dat allemaal dankzij de dadendrang van de beste sprinter van Nederland. “Dutch is echt verschrikkelijk in vorm.”

Schneider was na afloop van de het Nederlands kampioenschap bijna buiten zinnen van vreugde. “Wat er nu door mij heen gaat, heb ik nog nooit meegemaakt. Dutch was vandaag zo gigantisch goed; hij is echt verschrikkelijk in vorm. We hebben dit seizoen even moeten zoeken naar het juiste beslag. Vorig jaar wilde hij er met aluminium ijzers niets van weten. De twee kortebanen die hij toen won, liep hij op blote voeten. Dit seizoen hebben we plastic ijzers geprobeerd, maar dat sleet veel te hard. In Nootdorp hebben we het weer met aluminium geprobeerd, maar zonder schoentjes. En ineens pakte hij het weer op. Geweldig. Dit gaan we uiteraard vieren. Ik woon in een woonwagenkamp, daar weten we wel hoe we een feestje moeten bouwen.”

Slecht weer

Uiteraard had ook trainer Frans van der Blonk alle reden tot lachen. “Hij had vandaag wel wat haperingen in het startvak, maar dat is niet zo gek na de zware koers in Purmerend. Vandaag heeft hij het ook niet cadeau gekregen. Hij was daarom wat drukker dan normaal en hij herstelde ook niet zo goed als in Purmerend. Het valt me op dat hij met slecht weer zijn beste koersen loopt. Vorig jaar in Beverwijk en dit jaar in Nootdorp en Purmerend. Wat dat betreft was het weer de laatste weken in zijn voordeel, haha.”

Dutch Buitenzorg is inmiddels de winsomklip van achttien mille ruimschoots gepasseerd en start voortaan standaard met een starthandicap van vijf meter. Of Van der Blonk weer zelf achter Dutch plaatsneemt, durft hij niet te zeggen. “Dat is iets wat we nog onderling moeten overleggen. Ik denk echter dat Djimmy hem gewoon moet blijven rijden, want dit is een prima combinatie. Dat moeten we eigenlijk niet veranderen.”

Met slecht weer loopt hij zijn beste koersen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.