Schneider: ‘Derde keer NK winnen zou geweldig zijn’

19 augustus 2018 16:51

Daar waren ze weer! Het duo dat vorig jaar de maand september met drie overwinningen volledig naar zijn hand zette, sloeg zaterdag hard toe in De Lier. Dutch Buitenzorg en eigenaar en pikeur Djimmy Schneider kwamen vrijwel geen moment in de problemen en boekten samen hun eerste zege van 2018. Maar Schneider wil meer. “Een derde keer het NK winnen zou geweldig zijn.”

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Dutch Buitenzorg dinsdag zou starten in Bemmel, de plek waar hij ooit ter wereld kwam, en niet zou afreizen naar De Lier. “Hij was eerder week wat verkouden”, legt Schneider uit. “Rick (Wester, red.) en ik vonden het daarom net even te vroeg om in Bemmel te starten. Ik vind het vervelend voor de organisatie daar. Ze zijn bij ons op stal geweest, hebben promotie voor hem gemaakt en rekenden op onze komst. Dat spijt me nog steeds, maar zoiets hebben we niet in de hand.”

In De Lier bleken Wester en Schneider de juiste keuze te hebben gemaakt. “Het is niet voor niets geweest dat we hem even aan de kant hebben gehouden, want vandaag was hij weer top. Na Santpoort (waar Schneider zichzelf uitschakelde door maar liefst drie keer te vroeg te starten, red) ben ik iets voorzichtiger geworden in het startvak en vertrouwde ik volledig op zijn snelheid. Of hij nu vijf of tien meter moest geven, hij liep zijn tegenstanders voorbij alsof ze stilstonden. Daarnaast heb ik hem echt geen enkele keer hoeven vragen. Hij is echt weer helemaal terug.”

Terecht

De eindstrijd verliep niet zoals het talrijk aanwezige publiek hoopte. Birdy de Neuilly weigerde rechtsom te draaien en kreeg na enkele mislukte pogingen een startverbod opgelegd. Zo won Dutch Buitenzorg automatisch de kamprit en dus de kortebaan. “Ik denk dat het een terechte beslissing was. Birdy bleef keer op keer staan waardoor wij er niet langs konden. Jammer dat het op deze manier moest aflopen, maar ik ben niet minder blij. Knap dat hij binnen korte tijd weer heeft gewonnen met een starthandicap.”

Schneider richt zich nu met zijn pupil op het Nederlands kampioenschap in Middenbeemster. “Ik denk dat hij fit genoeg is om mee te doen om de overwinning. Uiteraard heb je wat geluk nodig met de loting. Een derde keer op rij winnen zou geweldig zijn.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.