Scheveningen en Den Haag willen kortebanen

14 oktober 2016 15:27

Mogelijk wordt de kortebaanagenda in 2017 uitgebreid met twee kortebanen. Ondernemers aan de Scheveningse boulevard (Zuid) hebben hun interesse aan NDR-manager Cees Pluimgraaff laten weten. Ook vanuit het Haagse Zuiderpark is er een roep om een kortebaan te organiseren. Toevalligerwijs is ook hier Pluimgraaff, als fractievertegenwoordiger van het CDA, de contactpersoon.

Ondernemers aan de Scheveningse boulevard willen hun strandseizoen verlengen. Zij zien in het houden van een kortebaan, op de boulevard of op het strand, daarvoor een goede mogelijkheid. Als datum gaan zij voor eind oktober of begin november. Dat zou betekenen dat van een jarenlange traditie, met ’t Zand als afsluiting van het kortebaanseizoen, afstand moet worden genomen.

In tegenstelling tot Pluimgraaff is Gerard Post Uiterweer daar terughoudend over. Enerzijds is de voorzitter van de Kortebaanbond enthousiast over de belangstelling en begrijpt ook de doelstelling van de ondernemers, maar ziet ook het verworven recht van ’t Zand. “Laat eerst de plannen maar concreet worden. Problemen zijn ervoor om opgelost te worden.”

Kortebanen in Scheveningen is overigens niet nieuw. In 1993 werd er daar voor het laatst gekoerst op de boulevard.

Zuiderpark

Hoewel de wil er wel degelijk is, zijn de plannen om in het Zuiderpark van Den Haag een kortebaan te houden nog zo prematuur, dat over een datum nog niet is gesproken. Post Uiterweer is verguld met de belangstelling. “Een uitbreiding van het aantal kortebanen kan de sport nog professioneler maken. Meer kortebanen betekent immers meer prijzengeld en daardoor meer beoefenaren.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.