Schagen: Quiz de Ginai wint met overmacht

29 augustus 2016 18:14

Met groot machtsvertoon heeft Quiz de Ginai maandag met pikeur Ruud Pools de kortebaan in Schagen gewonnen. De twaalfjarige Fransman moest de hele middag vol aan de bak tegen goede en ervaren kortebaners, maar klopte ze één voor één. Het betekende een nieuwe zege voor trainer Cees Hetteling uit Groenveld die de afgelopen jaren vaak op zijn thuisbaan wist te pieken.

De loting in de eerste omloop was met Co Swagerman al niet gunstig. Waar andere favorieten één of soms zelfs twee ritten konden inhouden, moest Quiz de Ginai direct vol aan de bak. Dat was in de tweede omloop niet anders met King en John De Leeuw als tegenstander. In de derde omloop wachtte mede-favoriet Obelix West met John Dekker uit Warmenhuizen. Opnieuw kon Quiz de Ginai geen moment verslappen, maar won wel gedecideerd.

Opnieuw Obelix West

Na in de halve finale ook snelle starter Every’s wish met Wim van der Mespel te hebben geklopt, wachtte in de finale opnieuw Obelix West. De pupil uit de stal van Caroline Aalbers was na de derde omloop als lucky loser bijgeloot. Dekker dwong zijn troef tot een uiterste krachtsinspanning, maar kon het de uiteindelijke winnaar niet moeilijk maken. Het betekende de eerste overwinning op de kortebaan voor het paard van Holland TTS BV, dat in het eerste deel van zijn carrière al tonnen had verdiend op de langebaan in Frankrijk. Tijdens de ereronde ging het massaal toegestroomde publiek enthousiast in de handen voor Quiz de Ginai en Ruud Pools. Hetteling, de afgelopen jaren ook succesvol met onder andere Attila en Donate Groenhof in Schagen, genoot volop.

Every’s wish toonde op de Nieuwstraat veel karakter en werd sterk derde. Pricken, die een moeizaam seizoen doormaakt, toonde met pikeur Danny den Dubbelden vormherstel en kreeg na vele zware ritten met de vierde plaats te weinig.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.