Schagen geannuleerd vanwege bouwwerkzaamheden

20 juli 2022 11:20

Het bestuur van de harddraverijvereniging West Friesland/Schagen heeft met pijn in het hart moeten besluiten de kortebaan op maandag 29 augustus te annuleren. Door bouwwerkzaamheden is de Nieuwstraat niet beschikbaar. Ondanks de verleende vergunningen kan er dus geen gebruik gemaakt worden van de baan.

De afgelopen weken zijn er verschillende opties bekeken. Het verzoek van de gemeente aan de aannemer om de sloopwerkzaamheden op maandagmiddag stil te leggen, is door de aannemer afgewezen.

Verplaatsen niet mogelijk

Verplaatsen naar een andere datum is niet mogelijk door de sloopwerkzaamheden in het Makado-centrum (die zes weken in beslag nemen), de drukke kortebaanagenda en andere evenementen in Schagen. Een andere locatie is op deze korte termijn niet meer te realiseren, omdat de baan aan vele eisen van de SNDR moet voldoen.

De afgelasting is extra wrang, omdat de kortebaan vanwege corona de afgelopen twee jaar ook niet kon doorgaan. Bovendien is de vergunning voor het evenement in de Nieuwstraat eerder afgegeven dan die voor de sloopwerkzaamheden in het centrum.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.