Sassenheim kiest nu al voor afgelasting

8 januari 2021 11:37

Het bestuur van de kortebaan in Sassenheim heeft besloten om dit jaar niet te organiseren. De coronacrisis in combinatie met extra kosten opgelegd door de gemeente zijn de redenen voor de afgelasting.

De kortebaan van Sassenheim stond dit jaar gepland op vrijdag 18 juni. Normaal zou het bestuur rond deze tijd beginnen met het benaderen van sponsoren. Dit vinden zij in deze coronatijd niet passend. Daar komt bij dat de kosten voor Sassenheim dit jaar extra hoog zijn. Vanwege de bouw van de wijk OverTeylingen is de ontsluiting van de wijk bij Sassembourg ingewikkeld. De gemeente eist extra maatregelen, wat extra kosten met zich meebrengt.

Ook de onzekerheid vanwege de coronapandemie speelt mee in de beslissing van het Sassenheimse bestuur. “Een groot deel van de bevolking is dan waarschijnlijk gevaccineerd, maar het is moeilijk om te bepalen of een dergelijk evenement half juni alweer in zijn volle glorie kan plaatsvinden. Een harddraverij zonder publiek en sponsorontvangsten is geen optie”, laat het bestuur weten in een persbericht.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.