Santpoort en Wognum geannuleerd, alternatief op 5 augustus

21 juni 2021 11:37

De kortebanen van Santpoort op donderdag 5 augustus en Wognum op vrijdag 20 augustus gaan niet door. Beide organisaties kunnen de anderhalve meter-maatregel niet handhaven en zien geen optie om de straat volledig af te sluiten en te werken met toegangstesten.

Wognum stond in eerste instantie gepland voor vrijdag 14 mei, maar vergrootte zijn kansen door in een vroeg stadium de koers te verplaatsen naar augustus. Het bestuur heeft nu alsnog moeten besluiten om de kortebaan definitief te moeten annuleren. “Het is voor ons niet mogelijk om aan de gestelde voorwaarden te voldoen. Wij betreuren de beslissing zeer, maar hebben enorm veel zin in de 55e editie  op 27 mei 2022”, laat de organisatie op social media weten.

Santpoort wil op donderdag 5 augustus een kortebaan op een langebaanlocatie live uitzenden. Daarmee lijkt in elk geval één datum van een alternatieve kortebaan bekend. “Wij hopen dat op deze manier iedereen de wedstrijd met vrienden kan volgen vanuit zijn eigen omgeving. Midden in het dorp worden kassa’s van de totalisator neergezet , zodat iedereen die niet via internet wil inzetten toch op de vertrouwde manier kan wedden. Wij hopen dat we op deze manier toch het maximale kunnen halen uit de saamhorigheid en het samen beleven van de kortebaan”, meldt voorzitter Bas Kuntz in een persbericht.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.