Santpoort: Doc Holiday direct favoriet bij rentree

3 augustus 2021 14:45

Santpoort kan donderdag vanuit eigen huis hun voorlopig laatste winnaar van de kortebaan op de Hoofdstraat toejuichen. Doc Holiday maakt donderdag op de grasbaan in Emmeloord zijn rentree in het sprintwerk. Met Manon Pools op de sulky is hij direct de favoriet.

Twee jaar geleden won Doc Holiday met Bo Sprengers voor een juichende menigte het Nederlands Kampioenschap in Santpoort. Later dat jaar won hij ook in Enkhuizen. Vorig jaar startte hij alleen tijdens de eerste kortebaan op Duindigt. De ruin verloor toen verrassend in de eerste omloop.

In 2021 is Doc Holiday flink op dreef op de langebaan tijdens de graskoersen op Duindigt. Hij won maar liefst vier keer. Donderdag komt hij opnieuw in actie op zijn favoriete ondergrond. Bovendien heeft de troef van de Stal Meiden van Assum de steun van Manon Pools. Zij won drie van haar zes starts met Doc Holiday (15); een fraai moyenne!

Foutjes van Eliot Charisma

Eliot Charisma (17) schatten wij nog hoger in, zeker op gras. De ruin maakt echter gemakkelijk een fout dit seizoen. Tijdens de vorige kortebaan in Emmeloord leverde het desondanks een tweede plaats op. Vorige week op Duindigt werd hij in de tweede omloop al uitgeschakeld. Mogelijk had hij een pijntje. Wanneer dit is verholpen, kan hij zomaar weer vliegen. Dan is hij door bijna niemand te verslaan. Met tegenstander Panic Launcher (18) kan hij direct aan de bak. Ook deze tweevoudig kortebaanwinnares ging tijdens de laatste kortebaan op Duindigt galopperend in de fout.

Chief One (13) won twee weken geleden in Emmeloord. De ruin is snel en trouw en daarmee een veilige keuze voor een weddenschap. Fleur Swagerman (14) is in de eerste omloop haar tegenstander. De merrie heeft inmiddels de reputatie om standaard een favoriet te loten. Dat verdient deze trouwe haververdiener niet!

Chief One won twee weken geleden in Emmeloord.

Vorige week op Duindigt was Calistokingsdeep (20) de beste. De ruin kreeg na alle ereplaatsen eindelijk weer eens de beloning. Donderdag maakt hij kennis met zijn nieuwe pikeur Djimmy Schneider. Mogelijk moeten zij nog even aan elkaar wennen.

Interessante rit

Interessant is de derde rit in de eerste omloop. Lordspirit (5) heeft soms zijn uitschieters en is dan nauwelijks te belopen. Twee jaar geleden was hij tweede in Santpoort. Vorige week toonde hij goede vorm met een derde plaats op Duindigt. Tegenstander Archange de Jiel (6) schatten wij nog hoger in, maar was na zijn tweede plaats op Duindigt twee weken geleden duidelijk niet in zijn element in Emmeloord. In zijn beste vorm doet hij mee om de winst.

Ronny Brandt (1) was twee jaar geleden het paard van het jaar. De ruin was toen een toonbeeld van trouw en doorzettingsvermogen. Hij klikte erg goed met zijn pikeur John de Leeuw. Met leerlingpikeur Mats Wester liep hij in zes starts één keer in de prijzen. Hij won in 2019 de kortebaan van Roden.

Snelle vierjarigen

Tegenstander Kayla Kingsdeep (2) kende een goed debuut twee weken geleden in Emmeloord. De vierjarige heeft talent, maar heeft wellicht nog een aantal koersen nodig om voor de prijzen te strijden.

Kelsa Europoort eindigde twee weken geleden als vierde in Emmeloord.

Dit geldt ook voor Kelsa Europoort (4). De merrie werd twee weken geleden verrassend vierde. Ze heeft een snelle start in de benen, maar maakt nog te gemakkelijk een fout. Tegenstander Hero Baldwin (3) is standaard een kanshebber. Tijdens zijn laatste vier starts kwam hij echter de eerste omloop niet door.

Tot slot noemen we Falco (12). De ruin is één van de revelaties van dit seizoen. Het wordt hoog tijd dat hij om de prijzen gaat strijden.

ONZE TIP: 1. DOC HOLIDAY (15) 2. CHIEF ONE (13) 3. ELIOT CHARISMA (17) 4. CALISTOKINGSDEEP (20)
Outsiders: Ronny Brandt (1), Kelsa Europoort (4) en Falco (12)

Online wedden

Er is donderdag geen publiek welkom. Wil jij een weddenschap plaatsen? Doe dit dan online! Via onderstaand linkblok registreer je bij ZEturf en kun je een mooie welkomstbonus krijgen. Vervolgens plaats je eenvoudig je weddenschappen!

Klik op het linkblok om gebruik te maken van de aanbieding.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.