Santpoort Challenge: Lunchmeeting op Solvalla

4 augustus 2020 13:05

De liefhebbers van de kortebaan kunnen donderdag online afstemmen op de koersen op de Zweedse baan Solvalla. Kortebaandraverijen.nl heeft de achtste koers omgedoopt tot de Santpoort Challenge, vernoemd naar de kortebaan die donderdag niet door kan gaan vanwege het coronavirus. De meeting begint om 12.20 uur. De uitgelichte koers begint om 14.46 uur.

Voor elke kortebaan biedt Kortebaandraverijen.nl online een alternatief. Donderdag staan er mooie koersen op het programma op Solvalla: ideaal voor een kortebaanchallenge! Op deze manier krijgt iedereen die de kortebaan van Santpoort moet missen, toch een middag paardensport voorgeschoteld. En uiteraard kan er ook gewed worden.

De koersen zijn online te bekijken via onderstaand linkblok, of klik hier. Via dit linkblok kun je ook aanspraak maken op een mooie aanbieding van Runnerz. Wanneer je als nieuwe klant 50 euro online inzet, krijg je 25 euro terug.

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!
Klik op dit linkblok voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro.

Acht koersen

In totaal staan er acht koersen op het programma. In onderstaand programma vind je van alle koersen de deelnemers, hun laatste vijf resultaten, hun winsom en tips bij ‘chansvärdering’. Ook op de beelden word je uitgebreid ingelicht (in het Engels) over de kanshebbers van alle koersen zodat je goed voorbereid je weddenschappen kunt plaatsen. Eén koers lichten wij op deze website alvast uit. Deze koers telt tevens mee voor de TipCompetitie waaraan iedereen kan meedoen die zich heeft aangemeld als Vriend van de Kortebaan.

Wij hebben ons oog laten vallen op de achtste koers waarin twaalf paarden van start gaan met bandenstart.

Voorbeschouwing achtste koers

1. Gipsy de Chamant – Torbjörn Jansson 2640 meter
2. Equal to None – Björn Goop 2640 meter
3. Passa – Julia Smedman 2660 meter
4. Vicar – Örjan Kihlström 2660 meter
5. Gloria Victis – Amilia Leo 2660 meter
6. My first offspring – Mika Forss 2660 meter
7. Drooping – Jorma Kontio 2660 meter
8. S.G. Sherman – Kim Eriksson 2660 meter
9. Icarus Boko – Kenneth Haugstad 2660 meter
10. Secondary Stall – Erik Adielsson 2660 meter
11. Vapour Trail – Magdalena Ulriks.–Siminski 2660 meter
12. Keegan Trot – Mattias Djuse 2660 meter

Paarden met een winsom van 90.000 Zweedse kronen of meer starten met een handicap van twintig meter. Dat maakt de deelnemers in de eerste band, met een afstand van 2640 meter, extra interessant. Equal to None (2) steekt er bovenuit. De vierjarige ruin startte pas drie keer waarvan hij twee keer won. Bij zijn debuut eindigde hij als tweede. De favoriet heeft bovendien de steun van Björn Goop, één van de beste pikeurs ter wereld. Zijn onervarenheid, ook over deze afstand, is  echter een nadeel. Gipsy Chamant (1) kan op de rug van de favoriet een koers op maat krijgen en daarmee in de prijzen lopen. De laatste keer eindigde hij in een soortgelijke koers over dezelfde afstand als derde.

De beste paarden uit de tweede band lijken een grotere bedreiging voor de favoriet. Keegan Trot (12) houdt van de langere afstand. Hij was met twee overwinningen goed aan het seizoen begonnen, maar was daarna minder op dreef. De ruin komt voor het eerst uit voor zijn nieuwe trainer Mattias Djuse. Ook Vicar (4) zoekt vaak de lange afstand op. Hij presteert grillig, maar heeft regelmatig zijn uitschieters. Het is na een half jaar rust afwachten hoe het met zijn vorm is. Met Orjan Kihlström heeft hij in elk geval een toppikeur.

Gloria Victis (5) is trouw en presteert stabiel. Zij lijkt een veilige puntenpakker voor de tipcompetitie. S.G. Sherman (8) sloot over deze afstand twee weken geleden een mindere periode af met een knappe tweede plaats. Een ereplaats behoort opnieuw tot de mogelijkheden. De paarden van Stefan Melander, Drooping (7) en Secondary Stall (10) konden niet scoren in hun laatste starts. Vooral Drooping moet beter kunnen. Hij heeft met 1.13,2 het snelste record in dit veld.

Icarus Boko (9) won eind juni over deze afstand in Mantorp, maar trof toen minder sterke tegenstand. Drie weken later was hij op de baan van Axevalla ongeplaatst. My first offspring (6) deed tijdens zijn laatste starts niet mee om de winst. Hij scherpte wel zijn record aan tot 1.13,8. Passa (3) en Vapour Trail (11) lijken in dit veld voor een zware klus te staan.

ONZE TIP: 1. EQUAL TO NONE (2) 2. KEEGAN TROT (12) 3. VICAR (4)
Outsiders: Gipsy Chamant (1) en S.G. Sherman (8)

Runnerz.nl - wedden op paarden - €10 welkomstbonus!
Klik op dit linkblok voor de gratis beelden en de welkomstbonus van 25 euro, of klik hier.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.