Santpoort: Baan voor de echte cracks

16 juli 2015 16:32

Het is niet elk paard gegeven om de kortebaan van Santpoort te winnen. De smalle Hoofdstraat met zijn klinkers omgeven met duizenden juichende mensen vraagt niet alleen pure snelheid, maar ook betrouwbaarheid van de paarden. De afgelopen jaren wonnen alleen de echte toppers één van de meest prestigieuze koersen van het seizoen. Op donderdag 6 augustus, start om 13.00 uur, staat de nieuwste editie op het programma.

De kans dat Santpoort een nieuwe winnaar krijgt is groot. In 2013 en 2014 won pikeur Jeffrey Mieras de kortebaan met respectievelijk de paarden Umberto en Yankee Attack. Beide paarden namen na het vorige seizoen afscheid. Mieras heeft dit seizoen zijn gezicht nog niet laten zien op de kortebaan. Dat wil overigens niet zeggen dat hij de koers in Santpoort laat schieten. Ook vorig seizoen kwam de leerlingpikeur niet eerder dan de koers over de Hoofdstraat in actie op de kortebaan.

Attila

In 2011 en 2012 won Attila in Santpoort. De ruin heeft momenteel een starthandicap van vijf meter en dat maakt winnen een stuk lastiger. Trainer Cees Hetteling zoekt daarom de banen uit die Attila goed liggen. Dat Santpoort er daar één van is, heeft Attila in de afgelopen jaren wel bewezen. Wanneer de ruin aan de start komt, moet hij het wel doen zonder Ruud Pools. Zijn vaste pikeur moet op korte termijn een hartoperatie ondergaan.

In het huidige kortebaanseizoen domineert de stal van Aad Pools uit Uitgeest. Blackpearl Trans R en Edo Venus wonnen al twee kortebanen, terwijl Chaman Rapida al diverse ereplaatsen behaalden. Ook pikeur Lindsey Pegram doet het goed. Zij won in Assendelft met Zero Option Lane en heeft met de imposante ruin Duke Beuckenswyk een absolute smaakmaker voor de kar. Pegram heeft al jaren het talrijk aanwezige publiek in Santpoort op haar hand. Wellicht dat deze extra toejuichingen Duke Beuckenswyk naar zijn eerste zege gaan leiden.

Loting

De NDR verricht de loting voor de kortebaan in Santpoort op dinsdag 4 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op
www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Santpoort met deskundig onderbouwde tips. De kortebaandraverij is onderdeel van het Dorpsfeest Santpoort, dat duurt van zaterdag 1 augustus tot en met 8 augustus. Voor meer informatie over het evenement is de website www.dorpsfeest-santpoort.nl te raadplegen.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.