Ruud Pools: ‘Wist dat zij kon winnen’

4 juni 2017 06:34

Ruud Pools nam in Vroomshoop de plek op de sulky achter Columbine Lep over van Lindsey Pegram. Met succes. De combinatie snelde met overmacht naar de winst.

“Wanneer zij vandaag niet bij de eerste drie zou eindigen, zou zij een ontheffing van vijf meter krijgen. Dat was echter geen aanleiding om er niet vol voor te gaan. We wisten dat zij ook vanaf de basisafstand kon winnen”, vertelde Pools.

De winnende pikeur had in Wognum al de potentie gezien van Columbine Lep. “Zij won toen al een rit van Jagger Broline. Dan kan je wat.”

Blijven rijden

Voor de halve finale liet Pools trainer Cees Hetteling kiezen wie hij moest blijven rijden. “Hij vroeg aan mij wat ik zelf dacht. Ik heb toen aangegeven dat ik niet verwachtte dat Evison vijf meter goed kon maken op Columbine Lep. Hij liet me nog even schrikken, maar gelukkig kwam het goed.”

Over Evison had Pools niets dan lof. “Hij is momenteel beter dan ooit. Hij vecht voor elke meter. Echt genieten om achter zo’n paard te zitten. In  de halve finale hebben we er gewoon volle bak voor gereden. De beste moet winnen en het publiek moet paarden zien die ervoor gaan. Daar zijn we voor beloond.”

Evison is momenteel beter dan ooit

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.