Ruud Pools recordhouder in Lisse

25 september 2013 12:50

Ruud Pools kan donderdag zijn toch al indrukwekkende erelijst in Lisse verder verfraaien. De meervoudig kortebaankampioen won inmiddels al acht keer op het parkoers over de Heereweg en is met dat aantal recordhouder.

De 60-jarige pikeur boekte in 1976 met Nancy Baker zijn eerste overwinning in Lisse. Een jaar later was hij opnieuw de sterkste, toen met Otto. Tien jaar later won Pools met At Speed Diepnow. In 1995 scoorde hij met Jenny Bowler een unieke dubbel door zowel in Roden als een dag later in Lisse te winnen. In 1996, 1998 en 2000 won hij namens trainer Hugo Langeweg de koers met respectievelijk Solo Valbyholm, Super Leo en Gail Devers. In 2010 was hij de sterkste met Zero Option Lane.

Wagenaar

Opvallend is dat Pools de afgelopen jaren ook als ‘stand-in’ twee keer wist te winnen. In 2005 stuurde hij Private Dancer namens John de Leeuw naar de bloemen, terwijl hij in 2009 voor Wim van der Mespel met Umberto won. Zowel De Leeuw als Van der Mespel hadden halverwege de middag met hun paarden tegen elkaar geloot en beiden maakten de ‘verkeerde’ keuze en gaven de latere winnaar aan Pools.

Van de pikeurs die momenteel nog steeds op de kortebaan actief zijn, staan ook Aad Pools en Cees Imming hoog genoteerd. Beiden wonnen vijf keer in Lisse. Jan Wagenaar staat qua overwinningen op de tweede plaats. In 1958 won hij met Ronny Zora voor de eerste keer in het ‘bollendorp’. In 1991 won hij zijn zesde kortebaan in Lisse, met Flying Ricardo. ‘De Maestro’ won in 2006 (!!) zijn laatste kortebaan met Resi Bes in De Lier.

(Bron: www.hdv-lisse.nl)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.