Ruud Pools moet hartoperatie ondergaan

6 juli 2015 12:57

Ruud Pools staat voorlopig aan de kant. De pikeur moet een hartoperatie ondergaan en tot die tijd rust houden. Naar verwachting gaat hij binnen vier tot zes weken onder het mes. Daarna wacht een revalidatieperiode.

Pools had al langer last van benauwdheid, maar dacht in eerste instantie aan iets onschuldigs. “Tijdens het rijden had ik nergens last van, maar bijvoorbeeld wel met tillen of de trap oplopen. Toen ik onlangs mijn kleindochter op het strand had getild om een ijsje te gaan halen, leek het wel of ik de marathon had gelopen. Mijn vrouw adviseerde me toen om snel een afspraak bij de dokter te maken.”

Het resultaat van het onderzoek bij de dokter en later in het ziekenhuis, kwam hard aan bij de pikeur. “Een aortaklep gaat slechts voor 20 tot 30 procent open. Hiervoor volgt een operatie waarbij er een kunststof klep wordt aangebracht. Het schijnt een flinke operatie te zijn, maar ik kan gelukkig wel volledig herstellen. Waarschijnlijk word ik binnen vier tot zes weken geholpen. Tot die tijd moet ik rust houden. En daarna moet ik revalideren.”

Rust houden

Rust houden is moeilijk voor Pools. “Het rijden is mijn lust en mijn leven, maar mijn gezondheid is nog belangrijker. Het is dus niet anders. Achteraf heb ik zelfs nog geluk gehad dat ik niet eerder problemen heb gekregen. Als je dit hoort, dan schrik je wel.”

De sport moet het dus voorlopig stellen zonder Pools die goed aan het kortebaanseizoen was begonnen. Hij won vorige week zaterdag in Zwanenburg met Donate Groenhof en werd derde (Wognum) en vierde (Venhuizen) met Lifeislife BR.

Tags:

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.