Ruud Pools is Frans van der Blonk voorbij

2 september 2014 11:38

Ruud Pools is de nieuwe koploper in het pikeursklassement. De winnende pikeur in Schagen verdiende met Donate Groenhof op de Nieuwstraat vijf punten en passeerde daarmee Frans van der Blonk. De voorsprong bedraagt één punt.

Toch heeft Pools twijfels of hij de titel wel binnen kan halen. “Ik ga binnenkort op vakantie en mis drie kortebanen. Frans heeft dan de kans om de leiding over te nemen en uit te lopen.”

Met Donate Groenhof hoopt Pools in het restant van het seizoen nog meer punten te halen. “Ze is nu haar vierjarigen ontheffing kwijt. Op de basisafstand is ze echter ook goed genoeg om voor de winst mee te doen. Kijk naar Co Swagerman. Zo’n route als hij heeft doorlopen, zie ik voor haar ook wel voor me.”

Toch is de merrie niet 100 procent betrouwbaar. Ook in Schagen maakte ze twee galoppades. “Onverklaarbaar, gelukkig werden deze foutjes niet fataal. Ik ben sowieso opgelucht dat we hebben gewonnen. Ik vond de paarden van Caroline Aalbers erg goed gaan. Tegen Cha Cha Cha verloren we zelfs een rit en wonnen we nipt de kamprit. Dit heeft veel kracht gekost. Ik vreesde daarom ook de finale tegen Cunera Beuckenswyk.”

Superstart

Een superstart in de eerste finalerit leverde direct een 1-0 voorsprong op. “Ik draaide de hele middag op hetzelfde punt, maar in deze rit draaide Donate Groenhof wel heel snel. Het scheelde niets of we waren te vroeg. Ik keek nog naar Jaap Poelstra, maar toen ik zag dat we geen witte vlag hadden, wonnen we eenvoudig.”

De overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. Hoewel de galoppade van Donate Groenhof het nog even spannend maakte, kwam Cunera Beuckenswyk (die achterom moeilijk leek te draaien) in de kamprit geen moment in de buurt. Pools was opgelucht. “Ik ben blij dat ze het weer heeft afgemaakt. Het is echt een geweldige kortebaner, op die schoonheidsfoutjes na dan.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.