Ruud Pools: ‘Hij heeft verdiend gewonnen’

29 augustus 2021 11:34

Na zijn ietwat teleurstellende optreden tijdens de vorige kortebaan op Duindigt heeft Cesar Charisma weer laten zien wat hij in huis heeft. De pupil van trainer Cees Hetteling steeg met Ruud Pools op de sulky ver boven de concurrentie uit en won zonder één rit te verliezen zijn tweede kortebaan. Pools was dik tevreden over de vorm van de negenjarige ruin, die hem zijn 140e (!!) overwinning op de kortebaan bezorgde. “Hij heeft verdiend gewonnen.”

De achtvoudig kortebaankampioen pakte op Duindigt de zaken iets anders dan tijdens de vorige start van Cesar Charisma, toen hij enigszins machteloos als vierde finishte. Pools: “Hij ging vandaag weer heel goed, dat merkte ik al snel. De vorige keer heb ik hem veel vaker voorgereden, maar daar heeft hij gewoon een hekel aan. Dit keer heb ik hem rustig gehouden en heeft ‘ie wat gekwikkeld. Daarnaast heeft Cees (Hetteling, red.) hem een ander ijzertje gegeven. Hij heeft geen rit verloren, terwijl hij wel sterke tegenstanders heeft gehad zoals Ronny Brandt, Archange de Jiel en Panic Launcher. Fip Junior ging ook sterk vandaag. Ik vind dat hij verdiend heeft gewonnen.”

Op basis van zijn optreden op Duindigt is Cesar Charisma de topfavoriet voor het Nederlands kampioenschap van volgende week. Hoewel hij slechts een week heeft om te herstellen van zijn inspanningen ziet trainer Cees Hetteling hem wel aan de start verschijnen. “Het NK is zeker een optie. Dat is slechts één keer per jaar en dat willen we graag winnen. Ik verwacht dat hij op tijd is hersteld. Op deze baan doet het niet zo zeer als op de straat. De baan is wat vriendelijker en dat is in zijn voordeel.”

Luister hier het hele gesprek met Ruud Pools en Cees Hetteling terug.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.