Ruud Pools: ‘Eigenlijk had hij het wel gehad’

9 augustus 2013 07:17

Ruud Pools had na afloop niets anders dan lof voor Evison, die zich donderdag na een ware veldslag mocht kronen tot de kampioen in Beverwijk. De winnende pikeur prees vooral het doorzettingsvermogen van de vosruin.

Evison kreeg in Beverwijk keer op keer zware ritten voor zijn kiezen. “Hij heeft eerst Co Swagerman twee keer lopende moeten kloppen. Dat waren vreselijk harde ritten”, blikt Pools terug. “Daarna moest het tegen Bemyguest weer hard. We hadden het geluk dat Apoef des Chars in de derde omloop tijdens de kamprit in galop sprong, maar toen na drie ritten tegen Yankee Attack, had hij het eigenlijk wel gehad. Toch laadde hij zich weer op voor de finale. De tweede finalerit liet ik bewust lopen, ik gokte op de kamprit. Het is een vreselijk braaf paard, dat slechts één rit tegen Bemyguest een galoppade heeft gemaakt. Dit is zeker weten een topper.”

Stayer

Ook trainer Cees Hetteling was onder de indruk. “Hij is van oorsprong een stayer. Die komen doorgaans beter thuis en zijn halverwege rapper. Hij is van de winter bij mij op stal gekomen. Omdat er niet veel koersen voor hem zijn en zijn eigenaar Casper Veldink ook een liefhebber is van de kortebaan, zijn we het hier gaan proberen. In Stompwijk ging hij al gruwelijk hard, maar kostte één mindere start hem de kop. Heel knap dat hij met deze loting heeft weten te winnen. Ruud heeft een grote bijdrage geleverd aan deze overwinning. Hij weet precies wat er loos is en samen met zo’n goed paard is dat prima te combineren.”

Uitgebreide reacties lees je vanaf vrijdag 16 augustus in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.