Ruud Pools: ‘Eerste finalerit gaf de doorslag’

4 september 2012 10:25

Pikeur Ruud Pools vond maandag na afloop van de koers in Schagen dat hij met Attila de winst had gepakt in de eerste finalerit. Ondanks een start achterom was hij tegen At Full Speed als eerste weg.

“Dat was een uitstekende start van ons”, blikt Ruud Pools terug. “John Dekker is hierin erg belangrijk. Hij staat bij de start en helpt met het rechtsom draaien. Hij hoeft hem niet om te duwen, maar een zwaai is al genoeg om hem scherp te krijgen. Dat kan net dat ene metertje schelen bij de start.”

Attila passeerde donderdag in Middenbeemster de winsomgrens van 12.000 euro. Omdat toen de inschrijving voor Schagen al was gesloten, mocht Pools maandag nog één keer vanaf de basisafstand starten met Attila. Met het maximale resultaat. “Dit hadden we precies zo uitgedacht”, vertelt trainer Cees Hetteling. “We hadden alleen meer van Attila verwacht in Middenbeemster. Hij was wat lauw. We hebben daarom vandaag zijn orenkap afgedaan en hem trekwatten gegeven. Dat werkte duidelijk beter. Prachtig om juist hier te winnen. Voor de eigenarengroep natuurlijk, maar ook voor mij. Dit voelt als mijn thuisbaan.”

Lees een uitgebreid verslag met meer reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.