Ruud Pools: ‘Een pleister voor het bloeden’

23 augustus 2014 21:22

Uiteraard was Ruud Pools content met het optreden van zijn ‘bankpaard’ Donate Groenhof in De Lier, maar meer nog was zijn overwinning een afrekening met de vierde plaats die de combinatie behaalde in Beverwijk. De meervoudig kortebaankampioen wilde dolgraag winnen op de Breestraat, maar galoppades gooiden toen roet in het eten. Op de Hoofdstraat in De Lier nam Pools met de vierjarige merrie op gepaste wijze revanche.

Want Pools was er na afloop van de verrassende ontknoping in Beverwijk even ziek van geweest. “Alle kortebanen zijn even mooi, maar de kortebanen bij mij in de buurt wil ik echt graag winnen. Egmond, Heemskerk en zeker Beverwijk. Nadat Edo Venus zichzelf uitschakelde, hadden wij een goede kans. Quick du Vivier mag met vijf meter voorsprong bij de start -met alle respect- geen moeilijkheden opleveren en daarna Novelune Rex, die we al tijdens de tweede omloop hadden verslagen. Dat had eigenlijk niet meer fout mogen gaan.”

Controle

Maar dat ging het helaas voor Pools wel. Donate Groenhof won gemakkelijk de tweede rit, maar gaf de ritzege uit handen door galoppades tijdens de eerste en derde rit. “Naar aanleiding van zijn galoppades toen, hebben we haar vandaag een zachter bit gegeven. Daar kon zij veel beter mee omgaan.” Maar toch leek het ook in De Lier mis te gaan. Pools had echter alles onder controle. “Tijdens haar eerste galoppade tijdens de halve finale gleed ze uit. Dat mag je haar niet aanrekenen. Ook in de finale ging ze van de benen, maar toen schrok ze. Vlak naast de start stond een groep fanatieke toeschouwers, die nadat ze was vertrokken enorm begonnen te schreeuwen. Na die eerste finalerit hebben we haar een orenkap opgedaan in plaats van proppen. Toen was dat probleem opgelost, want op snelheid kon ze vandaag iedereen hebben.”

Zo namen Pools en Donate Groenhof op sterke wijze revanche voor ‘Beverwijk’, maar de teleurstelling zit nog altijd diep. “Ik wilde echt niets liever dan winnen in Beverwijk, maar het is niet anders. Deze is zege is weliswaar fraai, maar ook een pleister voor het bloeden.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.