Ruud Pools: ‘Ben blij dat ik mee heb gedaan’

15 april 2019 13:11

Ruud Pools kijkt met een goed gevoel terug op zijn deelname zaterdag op het strand in De Haan. Voor eigenaar Kris Dekoninck eindigde hij als derde met Dancing Noble. Toch had er volgens de pikeur meer ingezeten.

“Dancing Noble bleef rustig ten opzichte van vorig jaar. Hij heeft het gewoon heel goed gedaan”, blikte Pools terug. “We hadden de pech dat we in de halve finale twee keer door de rechterbaan moesten. Die was zo zwaar, daar was niet doorheen te komen. Links wonnen we heel gemakkelijk van de uiteindelijke winnaar, maar we hadden aan de andere kant geen kans.”

Wereldman

Beaujosh de Mahey was de andere troef van Pools. “Ook hij had de pech om twee keer door het zware zand te moeten tegen de uiteindelijke winnaar. Ik kreeg hem er al helemaal niet doorheen. Desondanks lijkt het mij een goed paard om te proberen op de kortebaan. Leuk voor eigenaar Kris Dekoninck. Hij is zo enthousiast over de kortebaan, echt een wereldman voor de sport.”

Het niveau van de tegenstanders vindt Pools moeilijk in te schatten. “Ursy Flying, de winnaar, lijkt mij een knap paard voor de kortebaan. Maar het is moeilijk om te zeggen hoe hij het op de straat zou doen. Paarden die bijvoorbeeld pijntjes hebben, voelen dit niet op het strand.”

Leuke middag

Pools had dan ook graag gezien dat er wat dichter bij de zee werd gekoerst. “Daar was het zand wat minder zwaar. Uiteindelijk is de baan wel iets verlegd, maar dat had eerder gemoeten. Ook was er niet veel publiek en was er na afloop niet eens een prijsuitreiking. Het is de organisatie echter niet aan te rekenen. Zij deden het voor de eerste keer. Ik kijk vooral terug op een leuke middag. Ik ben blij dat ik heb meegedaan.”

Foto: Shelly DeWulf (Making Memories By Shelly)

Ursy Flying, de winnaar, lijkt mij een knap paard voor de kortebaan. Maar het is moeilijk om te zeggen hoe hij het op de straat zou doen

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.