Ruud Pools: ‘Beetje mazzel hoort erbij’

12 juli 2013 12:23

Origan du Bois bewees in Egmond aan den Hoef dat betrouwbaarheid ook een belangrijke eigenschap op de kortebaan is. Waar de elfjarige ruin het op snelheid moest afleggen tegen zijn tegenstanders, was het uiteindelijk toch de pupil van trainer Cees Hetteling die er op het bochtige parkoers van de ‘Hoever S’ met de zege vandoor ging.

Tijdens de eerste omloop won Amalia Beemd de eerste rit van Origan du Bois (foto), maar vergat daarna zichzelf door tweemaal weg te springen. Ook tegenstander tijdens de derde omloop Co Swagerman, die eerder sterk afrekende met Black Beauty Venus, gaf twee ritten galopperend weg. Toen tenslotte ook Toulouse, winnaar van de eerste finalerit, tweemaal van de benen ging, won Origan du Bois zomaar de kortebaan.

Gelukkig

De winnende pikeur Ruud Pools gaf na afloop direct toe dat de overwinning enigszins gelukkig tot stand was gekomen. “Tsja, als Co Swagerman en Toulouse blijven lopen, kunnen wij die normaal gesproken niet hebben. Wat dat betreft hebben we mazzel gehad, maar dat hoort er nu eenmaal bij.” Trainer Cees Hetteling bevestigde dit. “Hij heeft inderdaad geluk gehad. Zo blijkt maar weer dat het belangrijk is dat een paard trouw is. Overigens maakt hij wel vorderingen. Hij moest het kortebanen nog leren, maar begint het inmiddels te begrijpen.”

Voor Sven Schraal, die als vervanger voor de geblesseerde Wim van der Mespel optrad, waren de druiven zuur. Toulouse maakte de gehele middag een geweldige indruk, maar gaf in de slotfase van de kortebaan een zeker lijkende overwinning uit handen. Schraal: “Hij heeft de gehele middag weinig hoeven doen en leek te gaan winnen. Maar een kleine aanrijding bij de start voor de tweede finalerit haalde hem uit zijn concentratie. Vooraf had ik getekend voor een plek in de derde omloop, maar nu ben ik hier toch wel flink ziek van.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.