Ruud Pools in actie tijdens ‘kortebaan’ in De Haan

9 april 2019 13:22

Ruud Pools reist zaterdag af naar De Haan om daar in actie te komen tijdens de eerste Belgische kortebaan. Op het strand rijdt hij voor eigenaar Kris Dekoninck Dancing Noble en de nieuwe aanwinst Beaujosh de Mahey. Op zowel zaterdag als zondag komen er zestien paarden in actie.

Dancing Noble kwam vorig jaar zes keer op de kortebaan aan de start. Met vijf meter ontheffing haalde hij de finale in Schagen. Hierin ging echter twee keer met een galoppade in de fout. Beaujosh de Mahey is een nieuwe kortebaner van Kris Dekoninck en kan op het strand in De Haan alvast wennen aan zijn nieuwe discipline. Dekoninck brengt op zondag zijn andere nieuwe kortebaner Fabulous Well aan de start. Joeri De Laender de pikeur.

Fine Boko is naast Dancing Noble het andere paard met kortebaanervaring. In 2017 strandde de merrie voor de stal van Marcel Hauber samen met Ruud Pools in de eerste omloop van de kortebaan in Sassenheim. Excuse Me was toen haar tegenstander.

Monté

De stal van Lieven en Christophe de Groote heeft Victorious Lord ingeschreven. De Fransman startte dit jaar twee keer tijdens een monté-koers op Victoria Park Wolvega. Victorious Lord komt samen met pikeur Gert Sucaet op zaterdag in actie.

De koersen in De Haan hebben veel weg van de Nederlandse kortebaan. De paarden rijden één tegen één over 280 meter in een knock-outsysteem. Het grootste verschil is dat de paarden niet om elkaar heen draaien, maar vertrekken op een vergelijkbare wijze als de bandenstart op de langebaan. Ook de loting is anders. De paarden met de hoogste winsom op de langebaan treffen elkaar in de eerste omloop. De start op beide dagen is nu vastgesteld om 12.00 uur.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.