Rutgers: ‘Dankbaar voor Wala Alki’

30 april 2012 21:17

Willem Rutgers heeft maandag genoten van zijn nieuwste aanwinst Wala Alki. De merrie toonde zich een waardig opvolger van Sheba Boko en pakte de derde plaats.

“Ik ben zijn vorige eigenaar Max van Tiggelen dankbaar dat hij mij dit paard heeft aangeboden. Ze is erg trouw en kan onderweg ook nog eens versnellen”, liet Rutgers na afloop van de koers weten. “Bovendien heb ik het gevoel dat ze het bij mij thuis erg naar haar zin heeft.”

De winsom van de merrie nadert de grens van 12.000 euro. “Dat is jammer, maar ik wist het natuurlijk van tevoren. Ik rekende er op dat ik zelf tot ’t Zand met haar kon koersen. Nu ik gezien heb hoe goed ze is, moet ik daar op terugkomen. Die grens gaan we eerder halen. Maar ik denk dat het ook voor een leerling een heerlijk paard is om te rijden.”

De derde plaats stelde de combinatie veilig met een flinke klap tegen de finishinstallatie in de tweede rit van de troostfinale. Rutgers werd zelfs van de sulky gelanceerd. “Ze zag Gilbert C.R. komen en ging zomaar ineens twee lengtes naar links. Gelukkig is het goed afgelopen. Zowel Wala Alki als ik hebben er niets aan overgehouden.”

Lees meer reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.