Runnerz op weg naar historische mijlpaal

8 oktober 2019 16:22

Runnerz kan terugkijken op een prima jaar op de kortebaan. Niet eerder werd er landelijk zoveel ingezet als het afgelopen seizoen. De teller is inmiddels zo hoog opgelopen, dat in ’t Zand een historische mijlpaal kan worden bereikt.

Het zal er maandag 14 oktober in ’t Zand om spannen. Tot dusver werd er tijdens 24 kortebanen € 966.037,00 omgezet, al bijna twintig mille meer dan het recordbedrag van vorig jaar. Wanneer er op de Keinsmerweg meer dan € 33.963,00 wordt ingezet, komt het totale bedrag boven het miljoen uit; een historische mijlpaal. Het is echter geen gemakkelijke opgave. ’t Zand zal een dik lokaal omzetrecord moeten boeken om deze barrière te slechten. Het lokale record is één van de oudste lokale records dat nog in de boeken staat. In 2010 werd er  € 31.363,50 omgezet, een fractie meer dan vorig jaar.

Namens Runnerz is Bert van Dooyeweerd benieuwd naar het uiteindelijke bedrag. “Het zou heel mooi zijn wanneer we het gaan halen. We gaan deze kortebaan echter op dezelfde manier promoten als alle andere kortebanen. Geen poolgaranties en dergelijke. Dat is niet fair tegenover de andere organisaties. We zullen wel proberen al onze spelers te mobiliseren door aandacht te vragen voor deze kortebaan en zodoende het miljoen toch te halen. Mocht het niet lukken, dan hebben we -met Zwanenburg er weer bij- een mooie missie voor het volgende seizoen.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.